Nota Kimothoi© Nότα Κυμοθόη

Nota Kimothoi© Nότα Κυμοθόη
Νότα Κυμοθόη, απόσπασμα από Ποίησή μου με τον τίτλο "Ερατώ" "Παίξε ω Μούσα Ερατώ την άρπα την ανθρώπινη αυτήν οπού αγγίζει τις καρδιές των άκαρδων ανθρώπων που είπαν λόγια ερωτικά και λόγια της αγάπης"/Art Nota Kymothoe© Nότα Κυμοθόη

Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015

ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΤΟ 2.748 π.Χ. Γράφει η Νότα Κυμοθόη


ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗΆδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .
ΤΟ 2.748π. Χ.
Γράφει η Νότα Κυμοθόη

Σ΄ ένα αγρόκτημα της περιοχής Κένσιγκτον στην Πολιτεία Μινεσσότα των Η.Π.Α., βρέθηκε η παραπάνω στήλη με εγχάρακτη γραφή σε Ελληνικής γλώσσα και βρίσκεται στο Μουσείο της Μινεσσότας. Η επιγραφή αναφέρεται στους Μινύες, οι οποίοι ήταν ελληνικό φύλλο και είχαν στην επικράτειά τους τον Βοιωτικό Ορχομενό, τον Αρκαδικό Ορχομενό, την περιοχή της Θήβας και στην Μαγνησία την Ιωλκό κι  όλα τα κέντρα που είναι γνωστά από την Αργοναυτική Εκστρατεία.
Υπήρξαν σπουδαίοι και περίφημοι εφευρέτες και κατασκευαστές αλλά και τεχνοκράτες για την εποχή τους, καθώς είχαν δημιουργήσει τρόπους να χρησιμοποιούν τα πολύτιμα υλικά της γης κι άνοιγαν ορυχεία. Δημιούργησαν μια τεράστια Αυτοκρατορία στην εποχή τους, χτίζοντας σπουδαίους ναούς και οικοδομήματα, γιατί ήταν εξαιρετικοί Αρχιτέκτονες αλλά και μεταλλουργοί. Αυτό αποδεικνύεται, σύμφωνα πάντα με τον κο Σπυρόπουλο από τις ανασκαφές στην Λακεδαίμονα (Πελλάνα), όπου βρέθηκαν πλήθος αποδείξεων για την κατασκυή Πυραμοειδών κτισμάτων, όπως των Πυραμίδων της Αιγύπτου αλλά και των Ναών του Ήλιου στην Κεντρική Αμερική (Ίνκας και Αζτέκων). 
Αργοναύτες Μινύες, από τη Μαγνησία, γυναίκες (15) και άντρες (25) με αρχηγό τον Οέρμοε ή Ερμίονα με τρία καράβια έπλευσαν δυτικά κι έφτασαν ύστερα από 60 ημέρες ταξίδι, στη σημερινή Μινεσσότα. Εκεί έχτισαν τον οικισμό τους από 20 κατοικίες και προς τιμή του βασιλιά της Μαγνησίας, απ΄όπου ξεκίνησαν εκείνη την εποχή και ήταν ο ΜΙΝΕΑΣ κι έδωσαν την ονομασία ΜΙΝΕΑΣΟΤΑ=Μινέας + οτα=όπου δήποτε.

Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .

© Nότα Κυμοθόη Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2015

ΝΟΤΑ ΚΥΜΟΘΟΗ"ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΑΡΧΑΙΩΝ ΦΑΛΛΗΦΟΡΙΩΝ ΓΥΡΩ ΑΠ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ" ΔΟΚΙΜΙΟ

Φωτογραφία από Νότα Κυμοθόη, ανήκει


ΝΟΤΑ ΚΥΜΟΘΟΗ
"ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΑΡΧΑΙΩΝ ΦΑΛΛΗΦΟΡΙΩΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ"
ΔΟΚΙΜΙΟ
Μετά από 2500 χρόνια, αναβιώνουν στην Αθήνα τα αρχαία Φαλληφόρια γύρω από την Ακρόπολη των Αθηνών για δεύτερη χρονιά.

 Ήταν μια εορτή αφιερωμένη στα "Αγροτικά Διονύσια" και ήταν συνυφασμένη με τη λατρεία του Διονύσου. Οι Φαλληφορίες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος όλων των Διονυσιακών γιορτών και ήταν διαδεδομένες σε όλη τη γεωγραφική επικράτεια του ελληνισμού. Κυρίαρχο μέρος της γιορτής ήταν η περιφορά του ανθισμένου φαλλού κι ονομάζεται και Φαλλαγώγια.
Προπορεύεται το ιερό ξόανο του Διονύσου κι ακολουθούν άντρες μεταμφιεσμένοι σε Σιληνούς, Σατύρους και γυναίκες Βακχίδες κρατώντας θύρσους, δάδες, ξύλινα ραβδιά με κουδούνια που έχουν στην κορφή τους φαλλό, ενώ φορούν στεφάνια από κισσό.
Κρατούν δερμάτινους ασκούς με οίνο και λένε περιπαιχτικά τραγούδια στους περαστικούς.
Κάνουν τελετές στον Διόνυσο Φαλλήνα (προσωποποίηση του φαλλού) για να είναι μαζί τους και να γιορτάσει την χαρά της αναγέννησης της φύσης, ξυπνώντας την ζωογόνο ενέργειά της.
Ακολουθούσαν χοροί, φαλλικά τραγούδια  και ευωχίες από όλους τους συμμετέχοντες ενώ στο τέλος της πομπής, έπιναν όλοι από τους ασκούς με τον Διονυσόγευστο οίνο. Γυναίκες βακχίδες κρατούσαν καλάθια με σύκα.

                                               φωτογραφία από Νότα Κυμοθόη, ανήκει

Η περιφορά του λιτανικού φαλλού που αποτελούσε απεικονιστικό σύμβολο της γονιμότητας αποτελούσε μέρος των γονιμικών τελετών, που διασφάλιζαν την ευγονία και ευκαρπία των συμμετεχόντων και εορταζόντων. Αναπαράσταση για να φύγει το παλιό και η παγωνιά του χειμώνα και να έρθει η ανανέωση στη ζωή των ανθρώπων.

                                              φωτογραφία από Νότα Κυμοθόη, ανήκει

Η πομπή ξεκίνησε και φέτος από την Ακρόπολη με βακχική μουσική από άσκαυλους (γκάιντες), αρχαίους αυλούς και τύμπανα. 


Με αυτοσχέδια τραγούδια και τον περίφημο κωμαστικό χορό Κόρδακα 

                                                  φωτογραφία από Νότα Κυμοθόη, ανήκει

και πλήθος κόσμους που ακολουθούσε άλλοι με μάσκες 

                                                φωτογραφία από Νότα Κυμοθόη, ανήκει
κι άλλοι δίχως μάσκες την πομπή, πέρασαν μέσα από τα στενά δρομάκια της Πλάκας, φτάσανε στο Μοναστηράκι κι από εκεί στο Θησείο, όπου με τρόπο αρχέγονης τελετουργίας συνδέθηκε το αρχέγονο τελετουργικό του χθες με το σήμερα, εποχή οπού γιορτάζεται η Αποκριά...

                                                φωτογραφία από Νότα Κυμοθόη , ανήκει
Ένα διαφορετικό αποκριάτικο γλέντι, με πραγματικές μάσκες, έργα τέχνης και στο κεφάλι στεφάνια κισσού και κρατώντας φαλλούς ξεσήκωσαν τον κόσμο μέσα στα στενά της παλιάς Αθήνας.
                                               φωτογραφία από Νότα Κυμοθόη, ανήκει

Ο φαλλός στην αρχαία Ελλάδα ήταν ένα φυλακτό τους σπιτιού και τον κρατούσαν από την ημέρα των Φαλληφορίων έξω από το σπίτι για προστασία. Τον στόλιζαν δε με φρέσκα λουλούδια για να έχουν την γονιμοποιό ένργεια του Διονύσου συνεχώς κοντά τους και να διώχνουν κάθε κακιά επιβουλή. Διασφάλιζαν έτσι την ακεραιότητα του ιδιωτικού τους χώρου.


Εδώ μια αττική μελανόμορφη κύλιξ του 550 π.Χ. από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Φλωρεντίας, όπου απεικονίζεται μια φαλλική πομπή με οχτώ ιθυφαλλικούς άντρες να μεταφέρουν έναν τεράστιο φαλλό στο άρμα των Φαλληφορίων.
Οι τελετές του φαλλού είναι αρχέγονες και γίνονταν μέσα σε σπήλαια με στολισμένους φαλλούς και κουδούνια αλλά και θύρσους από πεύκα και κουκουνάρια...

Δρώμενα αυτής της αρχαίας εποχής τελούνται ακόμα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας:
Οι Γενίτσαροι και οι Μπούλες στη Νάουσα, τα Ραγκουσάρια στην Καστοριά, οι Μωμόγεροι στην Κομοτηνή, οι Κουδουνοφόροι στην Βοιωτία, οι Μπαμπούγεροι στη Σκύρο, ο Βλάχικος Γάμος στη Θήβα και οι καρναβαλιστές με σχεδιασμένες μάσκες και σατυρικές αμφιέσεις σε διάφορες περιοχές, όπου ξεφαντώνει το γλέντι και καταλήγουν στην καύση του Καρνάβαλου, θέλοντας να κάψουν το παλιό και να φέρουν το καινούριο σε πόλεις και χωριά...

Τα Φαλληφόρια, μια καθαρά ευωχιακή γιορτή με κραυγές όπως το ΕΥΟΙ ΕΥΑΝ ΕΥΑ και το ΧΑΙΡΕ ΦΟΙΒΕ πολεμήθηκαν λυσσαλέα από την θρησκεία των χριστιανών. Η Δόμνα Σαμίου, είχε κατορθώσει σε όλη της τη ζωή να συγκεντρώσει όλ' αυτά τα τραγούδια και να δημιουργήσει μια σπάνια συλλογή τα γνωστά "γαμοτράγουδα της Αποκριάς".
Δυστυχώς εξαπολύθηκε εναντίον της ένας αδίστακτος πόλεμος από κάποιον πρωτοψάλτη, αλλά εκείνη συνέχισε το έργο της. Τα τραγούδια αυτά αν και έχουν λαϊκή επίδραση από το πέρασμα των χρόνων ανάλογα με τις περιοχές που τραγουδιούνται αυτές τις ημέρες, έχουν βάση καθαρά την γονιμοποιό ουσία και το φαλλό. Σχετικό και το γνωστό "Πως το τρίβουν το πιπέρι..."...

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ιταλίας εικονίζεται στο Αττικό μελνόμορφο αγγείο του 600 π.Χ.
ένα τελετουργικό δρώμενο καθαρά Διονυσιακό και έχει σχέση με τον άσεμνο χορό Κόρδακα

Πλήθος έργων τέχνης, αγάλματα, νομίσματα και γλυπτά αλλά και αγγεία αναφέρονται στα Φαλληφόρια, κι είναι σκόρπια σε διάφορα Μουσεία στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες του εξωτερικού.
Καλή Αποκριά σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα σε όσους κατανοούν αυτή την ευωχιακή εποχή κι έχουν εκείνο το αρχέγονο πνεύμα της κατά νου, που έχει περάσει με την τελετή και το "Μυστήριο" του Γάμου επίσημα στη ζωή και στις ανθρώπινες κοινωνίες. 
Αλλά και ο προπάππους μου/μας Αριστοτέλης στην Ποιητική του 5.1449b 2 αναφέρει πως η κωμωδία και η τραγωδία προέρχονται από τα σκωπτικά άσματα που λάμβαναν χώρα κυρίως αυτή την εποχή στον ελληνικό χώρο.
(από το βιβλίο μου," Έθιμα και αρχαίες γιορτές στην Ελλάδα" Νότα Κυμοθόη

© Nότα Κυμοθόη 

Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015

ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ:ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ

ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
"ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ"Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .

Γράφει η Νότα Κυμοθόη

Και το όνομά του το γράφει με ένα ¨ν"!..
Ένας νέος Έλληνας άντρας, μορφωμένος και διανοούμενος, που αποφάσισε να κατέβει στην πολιτική σκηνή του τόπου μας με το ΣΥΡΙΖΑ, για τον ίδιο ακριβώς λόγο, οπού οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, είχαμε θυμώσει. "ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ" με τους τοκογλύφους και τους μιζαδόρους, που έφτασαν την όμορφη χώρα μας στην κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Μέσα λοιπόν από αυτήν την κρίση, αποφάσισε να φτάσει εδώ οπού με τόλμη, σχέδια κι αποφάσεις ζωής, μαζί με όλη την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ορκίστηκε να στερεώσει τη χώρα απ΄ τα οικονομικά της συντρίμια.

Όλοι στην Ελλάδα, στην Ε.Ε. αλλά και σε όλο τον κόσμο, κρέμονται από τις αποφάσεις και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, σε θέματα που αφορούν την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα. Μιας χώρας υπερήφανης, αλλά και κληρονόμου μιας μεγάλης Πνευματικής, Γεωγραφικής και Γεωφυσικής αφθονίας, την οποία έως τώρα, δεν έχουν διαχειριστεί σωστά για να έχει η Ελλάδα τη ΔΥΝΑΜΗ που έχει. Το γιατί, το γνωρίζουμε αν όχι όλοι, τουλάχιστον οι περισσότεροι που σκεφτόμαστε κι ερευνούμε. Γιατί "δεν τα φάγαμε μαζί", με όλους όσους, ενώ διαχειρίζονταν τις υπηρεσίες του Δημοσίου, τσέπωσαν για όφελός τους τόσα πολλά, που απ΄όπου κι αν ψάξουμε, μόνον ΣΚΑΝΔΑΛΑ ξεπετάγονται.

Ελπίζουμε να νοικοκυρέψει τη χώρα μας ο Νέος Υπουργός Οικονομικών και χαιρόμαστε γιατί η έως τώρα παρουσία του δεν πέρασε και δεν περνάει απαρατήρητη.
Η αρρενωπότητά του και η γνησιότητα αλλά και ο καθαρός λόγος του να ξεκαθαρίζει τα θέματα της ελληνικής οικονομίας, έχει ενθουσιάσει και βλέπουν στον τρόπο του αυτό που έως τώρα, δεν κυκλοφορούσε στους διαδρόμους της πολιτικής σκηνής. Καθηγητής σε έδρες Οικονομικών Πανεπιστημίων με τρόπο σκέψης οξύ και σπαθάτο, έτσι όπως και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΨΗ ΤΟΥ!..


Σε ένα από τα βιβλία του με τον τίτλο: "Η ΓΕΝΝΕΣΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ", αφηγείται όλα εκείνα τα γεγονότα του 2006 έως 2014, που έσυραν την πατρίδα μας Ελλάδα στην χρεοκοπία Δηλαδή καταγράφει και αφηγείται ο ίδιος όλα τα αίτια για την κρίση του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα αλλά και τις τράπεζες. Συνοψίζει όλες τις αιτίες της οικονομικής και πολιτικής κρίσης και προτείνει τρόπους υπέρβασης. 
Για όσους λοιπόν επιθυμούν να κατανοήσουν τον τρόπο του Γιάνη Βαρουφάκη και δεν έχουν τρόπο να τον γνωρίσουν από κοντά, ας διαβάσουν αυτά που γράφει. Είναι τόσο δυνατός ο λόγος του και τόσο οξυδερκής η σκέψη του, που θα σας καταπλήξει.

Για όσους θέλουν μπορούν να δουν και να διαβάσουν τα βιβλία του Γιάνη Βαρουφάκη και Υπουργού Οικονομίας στην Ελλάδα:Οι Έλληνες ας μάθουν, αφού ξέρουν γραφή κι ανάγνωση για το τι συμβαίνει σήμερα στην παγκόσμια οικονομική σκηνή! Ας είμαστε υπερήφανοι που έχουμε έναν τόσο σπουδαίο Έλληνα για Υπουργό, στον τομέα της οικονομίας που πάσχει η χώρα μας και επειδή ο ίδιος, είναι ΈΝΑΣ ΣΠΑΝΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ, αν αγαπάμε τη χώρα μας, ας τον βοηθήσουμε, ο καθένας χωριστά με το δικό του τρόπο!..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ.
Γιατί ο λόγος ο γραπτός, μένει!..

1ο ΒΙΒΛΙΟ "ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ": ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΟΠΩΣ ΔΗΠΟΤΕ. Δαθέσιμο και στα ελληνικά από τις εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗΣ αλλά και σε γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, τσέχικα, φιλανδικά...

Να τι έχουν σχολιάσει για το βιβλίο...

Το Παγκόσμιο Μινώταυρος: Αμερική, οι πραγματικές αιτίες της χρηματοπιστωτικής κρίσης και το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας  (επίσης διαθέσιμο στα γερμανικά, ελληνικά, τσέχικα, ιταλικά και ισπανικά, γαλλικά και φινλανδικά) του 2011, 2η έκδοση 2013

Σχολιάζουν γι΄αυτό το βιβλίο:
1. «Αν θέλετε να μάθετε πόσο σοβαρή είναι η σημερινή κρίση είναι, θα πρέπει να διαβάσετε το βιβλίο του. Με μεγάλη ευγλωττία, Γιάνης Βαρουφάκης ισχυρίζεται ότι τα τρέχοντα οικονομικά προβλήματα που συνδέονται με τις αναδυόμενες γραμμές υπαιτιότητα του διεθνούς νομισματικού συστήματος. Οι ΗΠΑ (ο Μινώταυρος) που χρησιμοποιείται για τη ρύθμιση του διεθνούς νομισματικού συστήματος, αλλά όχι περισσότερο? και αυτό σημαίνει αποφασιστικά ότι δεν υπάρχει κανένας μηχανισμός ανακύκλωσης πλεονασμάτων που μπορούν να σταθεροποιήσουν αξιόπιστα την παγκόσμια οικονομία. Ο ελέφαντας στο δωμάτιο, να το πω έτσι, είναι ένας ανασταλτικός Μινώταυρος ». Καθ Shaun Hargreaves-Heap, Πανεπιστήμιο του East Anglia
2.«Στην πιο πλήρη οδηγό για τη σύγχρονη οικονομική κρίση έχει γραφτεί ακόμη, Γιάνης Βαρουφάκης ιχνηλατεί τη διαδρομή από την μεταπολεμική αμερικανική οικονομική υπεροχή στην τρέχουσα κατάσταση. Προκλητικής θέσης αυτού του βιβλίου, γραμμένο στη ζωντανή και παθιασμένη πεζογραφία, είναι αυτό που ούτε οι ΗΠΑ ούτε η ΕΕ ούτε κανένα άλλο έθνος δεν μπορεί να αποκατασταθεί πλέον ισχυρή παγκόσμια ανάπτυξη.Είτε συμφωνείτε είτε διαφωνείτε, ζωντανή και παθιασμένη πεζογραφία αυτού του βιβλίου θα σας εμπλέξει την καρδιά και το μυαλό, και κρατάτε δέσμια την τελευταία λέξη. Το Global Μινώταυρος είναι ένα αριστούργημα που καταγράφει για όλο το χρόνο η πρόκληση της εποχής μας ». Καθ Gary Dymski, το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Riverside


3.«Γιάνης Βαρουφάκης είναι ένας σπάνιος οικονομολόγος: Στέλεχος και εξηγώντας τις ιδέες, στην ευχάριστη θέση να συμμετάσχουν σε δημόσιες συζητήσεις και είναι σε θέση να βάλει πειθαρχία του σε ένα ευρύτερο πλαίσιο. Μπορεί να μην συμφωνώ με ό, τι λέει, αλλά θα απολαύσετε τον τρόπο που το λέει. " 
Aditya Chakrabortty, The Guardian επικεφαλής συγγραφέας της οικονομίας

ΝΑ ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ...
Σε αυτό το αξιόλογο και προκλητικό βιβλίο, Γιάνης Βαρουφάκης διαψεύδει τον μύθο ότι χρηματιστικοποίησης, αναποτελεσματική ρύθμιση των τραπεζών, της απληστίας και της παγκοσμιοποίησης ήταν οι βασικές αιτίες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Μάλλον, είναι συμπτώματα μιας πολύ βαθύτερης δυσφορία που μπορεί να εντοπιστεί σε όλη τη διαδρομή πίσω στο μεγάλο κραχ του 1929, στη συνέχεια μέχρι τη δεκαετία του 1970: η ώρα όταν γεννήθηκε μια «Παγκόσμια Μινώταυρος». Ακριβώς όπως οι Αθηναίοι διατήρησαν σταθερή ροή των αφιερωμάτων στο Κρητικό θηρίο, έτσι ώστε το «υπόλοιπο κόσμο» άρχισε να στέλνει απίστευτα ποσά κεφαλαίων στην Αμερική και η Wall Street. Έτσι, η Παγκόσμια Μινώταυρος έγινε η «μηχανή» που τράβηξε την παγκόσμια οικονομία από τις αρχές του 1980 έως το 2008.
Η σημερινή κρίση στην Ευρώπη, οι έντονες συζητήσεις σχετικά με λιτότητα έναντι περαιτέρω φορολογικά κίνητρα στις ΗΠΑ, η σύγκρουση μεταξύ των αρχών της Κίνας και την κυβέρνηση Ομπάμα στις συναλλαγματικές ισοτιμίες είναι οι αναπόφευκτες συμπτώματα της αποδυνάμωσης Μινώταυρου? ενός παγκόσμιου «σύστημα», το οποίο είναι πλέον ως βιώσιμη, διότι δεν είναι ισορροπημένη. Πέρα από αυτό, ο Γιάνης Βαρουφάκης καθορίζει τις επιλογές που έχουμε στη διάθεσή μας, για την επαναφορά του λόγου μας στην παγκόσμια οικονομική τάξη. Ας δούμε τα κοινωνικο οικονομικά γεγονότα και τις κρυφές ιστορίες που διαμόρφωσαν τον κόσμο ως σήμερα.

2ο ΒΙΒΛΙΟ "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΑΦΕΙΑ": ΓΙΑΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

Οικονομική άσάφεια: Μια προσωπική συνάντηση με τον ιδιαίτερο Νέμεση των οικονομολόγων , 2013. Θα το βρείτε στις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

3ο ΒΙΒΛΙΟ "ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ" ΓΙΑΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ


Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ και...ΓΡΑΦΕΙ Η ΝΟΤΑ ΚΥΜΟΘΟΗ 2015

φωτογραφία από τον ιστό, ευχαριστώ...

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ και...
ΓΡΑΦΕΙ Η ΝΟΤΑ ΚΥΜΟΘΟΗ 2015

Ο όρκος στο μέρος της καρδιάς ενός νέου άντρα, λέει πολλά...Ένας όρκος τιμής για τους Έλληνες που θέλει να υπηρετήσει τα συμφέροντα της πατρίδας Ελλάδας κι ένας όρκος τιμής και χρέους για εκείνους τους Έλληνες, οπού είναι ξεχασμένοι εκεί στην Καισαριανή!..Ένας άντρας οπού τιμά τους νεκρούς της χώρας του, για ιερά και όσια ιδανικά, την ημέρα οπού κάποιοι άλλοι...σιωπούν, μια ημέρα οπού 27 Ιανουαρίου, συμπίπτει με μεγάλα ιστορικά γεγονότα.
70 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ, από την απελευθέρωση του Άουσβιτσ και 71 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ, από τη διακοπή του αποκλεισμού του Λενιγκράντ!

Πόσο αλήθεια δηλητήριο "αντιρωσικής προπαγάνδας" έχει καταπιεί ολόκληρος ο ελληνικός λαός αλλά και οι νέες γενιές στη Γερμανία;

Στο αποκλεισμένο Λένιγκραντ για 900 ημέρες, πάνω από 500.000 άνθρωποι πέθαναν από την πείνα. "Ελεύθεροι πολιορκημένοι" σε μια εποχή οπού μόνον όσοι γνωρίζουν ιστορία κι όσοι είναι από εκείνες τις περιοχές, μπορούν να πουν την αλήθεια!..Η κόκκινη πλατεία, έχει βαφτεί στο αίμα...

Αλλά ο κόσμος μετά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο, καγκελοφράχτηκε στην Ελλάδα, από σιδερόφραχτες απαγορεύσεις και πολιτικές μονόπλευρων οικονομικών συμφερόντων!..

Το 2015, αποδείχτηκε αλλά και καθημερινά βλέπουμε τις μεγάλες αλλαγές παγκοσμίως στην πολιτική σκηνή αλλά και στην οικονομία.

Η χώρα Ελλάδα περνάει σε μια μεγάλη αλλαγή, η οποία θα είναι η μεγάλη αρχή, για να αλλάξει ρου και η σκέψη των ανθρώπων, αλλά και να εδραιωθεί πράγματι η συναδέλφωση των λαών!


Η στροφή την οποία πήρε ο Β. Πούτιν στις οικονομικές συμφωνίες που σύναψε με την Κίνα, Ινδία και όχι μόνον, καθιερώνοντας το ρούβλι αντί του δολαρίου, ήταν η αρχή για τη συμπεριφορά της Μέρκελ...στους λαούς της Ευρώπης!
Σήμερα ακούμε για τη θέση της Ρωσίας σε σχέση με την Ε.Ε., αλλά και διάφορα σενάρια, για την βοήθεια στην οικονομική κατάσταση της χώρας μας!..
Δεν είναι τυχαίο τίποτα! Η πλούσια χώρα της Ρωσίας μαζί με τις χώρες της Ανατολικής συμφωνίας, σε αυτήν την μεγάλη αλλαγή είναι ισχυρότερες οικονομικά, από τις χώρες της Δυτικής συμφωνίας.

Ο Ομπάμα, απ΄όσο πληροφορηθήκαμε, συγχάρηκε τον Αλέξη Τσίπρα κι έδειξε τις φιλικές διαθέσεις του για την πολιτική οπού θέλει ν΄ακολουθήσει!..

Το θέμα είναι κατά πόσο θα λειτουργήσουν οι αγορές και με ποια πολιτική οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα διευθετήσουν τα θέματα όλων των Ευρωπαίων. Όσο για το θέμα της οικονομίας, καιρός είναι να νοικοκυρευτεί η χώρα, γιατί πολύ είχε ξεχαρβαλώσει, για συμφέροντα ελαχίστων...
Η Ελλάδα είναι αρκετά πλούσια για να καταφέρει να σταθεί στα πόδια της με μια σωστή και προγραμματισμένη τακτική πολιτικής συμπεριφοράς που θα οδηγήσει στην πραγματική ανάπτυξη!..
Μέχρι τώρα, η επιρροή της Γερμανίας ευνόησε τους υποστηρικτές της εντός της χώρας Ελλάδας και το σινάφι τους για να ξεπεταχτούν οι "εφοπλιστές", που ξέρει ο κόσμος τι έγινε.
Αλλά και η Βρετανία ασκούσε μια ολόκληρη ζωή επιρροή στο "παλάτι" κι όλους τους αυλοκόλακες που μας προέκυψαν μέσα από τους ευνοούμενους της...Και οι μεν και οι δε, πότισαν "δηλητήρια" αντιρωσικής προπαγάνδας τον ελληνικό λαό με πρώτους διδάξαντες δυστυχώς την ελληνική ορθόδοξη εκκλησία. Ξεχνάει μήπως ο κόσμος των γραμμάτων τον αφορισμό του Νίκου Καζαντζάκη και την απαγόρευση ανάγνωσης των βιβλίων του; Οι διωγμοί στον τόπο ήταν κι από την ορθοδοξία κι από την πολιτική εξουσία, μέσα στην οποία ετρέφοντο οι προπαγάνδες και τα δηλητήρια όλων!

Τόσοι όρκοι λοιπόν στο ΘΕΟ, από τους προστατευόμενους της Ορθοδόξου εκκλησίας στην ΕΛλάδα, έφεραν την Ελλάδα και τους ΈΛληνες σε χίλια μύρια προβλήματα, εξορίζοντας τα παιδιά της, τουφεκίζοντας τα παιδιά της στον τοίχο, κρεμασμένα στα μνήματα της Κύπρου, φτωχοί κι άστεγοι μέσα στους δρόμους της Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας και εμπορικοί δρόμοι άδειοι με μαγαζιά κλειστά!

Ας αφήσουν λοιπόν οι συμπατριώτες μας τη γρίνια, την τακτική της υπόγειας καταστροφής και τα σενάρια διαπλοκής και κακοφορμισμένης ατμόσφαιρας. Ας πάψουν να τρομοκρατούν τον κόσμο. Κουράστηκαν οι άνθρωποι από φοβίες και "προφητείες" καταστροφής. 
Όσο για τους Μητροπολίτες που τοποθετούν τους Έλληνες σε "κουτάκια" θα πρέπει να ντρέπονται. Διότι ο ΘΕΟΣ που υπηρετούν, δεν έκανε διακρίσεις σε "εθνικούς" και μη στην εποχή του. Κι αυτοί, ενώ καλοπερνάνε μέσα στην ΚΟΣΜΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΞΟΥΣΙΑ με τα λεφτά ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, κατηγορούν κι από πάνω!
ΑΙΣΧΟΣ!..

Ας δούμε θετικά τις αλλαγές κι ας συγχαρούμε έστω για τα πρώτα αυτά δείγματα, που είδαμε έως σήμερα!
Με το χέρι στο μέρος της καρδιάς κι όχι μεγάλους σταυρούς, μετάνοιες, όρκους σε ευαγγέλια και μεγάλα-κούφια λόγια...
Ένας νέος άντρας με το σχήμα της κυβέρνησής του, οπού με πολύ σκέψη επέλεξε, έχει διάθεση να εργαστεί για το καλό της χώρας!..Αλλά κι ολοκλήρου της Ε.Ε., γιατί και άλλες χώρες υποφέρουν...