http://kimothoi.blogspot.com

http://kimothoi.blogspot.com
http://kimothoi.blogspot.com

Νότα Κυμοθόη Ποίηση

"ΠΑΙΞΕ Ω ΜΟΥΣΑ ΕΡΑΤΩ ΤΗΝ ΑΡΠΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ
ΑΥΤΗΝ ΟΠΟΥ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ
ΤΩΝ ΑΚΑΡΔΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ
ΠΟΥ ΕΙΠΑΝ ΛΟΓΙΑ ΕΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ..."
Ποίηση, Νότα Κυμοθόη, απόσπασμα από το Ποίημά μου "Ερατώ"


Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014

ΝΟΤΑ ΚΥΜΟΘΟΗ :"ΑΣ ΘΕΡΑΠΕΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ 29Η ΜΑΙΟΥ 1453"

ΝΟΤΑ ΚΥΜΟΘΟΗ:"ΑΣ ΘΕΡΑΠΕΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ 29Η ΜΑΪΟΥ 1453...Νότα Κυμοθόη© Νότα Κυμοθόη

Η σημερινή ημέρα, 29 Μάη 2014, ημέρα της Αναλήψεως του Σωτήρος Χριστού, συμπίπτει με την ιερή μνήμη της αλώσεως της Κωνσταντινούπολης: 29 Μαϊου 1453!!!
 Ημέρα πένθους ή μήπως ημέρα συνειδητοποίησης της πραγματικής εντολής του Χριστού;
"ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ":Ας αναρωτηθούν όλοι όσοι έχουν βαφτιστεί στ΄ όνομά του, αν πράγματι την τηρούν!..
Αλήθεια, γιατί χάθηκαν τόσες ψυχές και μια πόλη ,έγινε θρύλος στη μνήμη της ορθόδοξης ελληνικής αυτοκρατορίας;
Κορμιά οπού έπεσαν στη μάχη, για την πόλη των πόλεων, όπως λέγεται. Μια θέση οπού είχαν επιλέξει από την αρχαιότητα οι αρχαίοι Μεγαρείς! Εκεί χτίστηκε το Βυζάντιο, η πόλη του αρχαίου Βύζαντα! Εκεί χτίστηκε κι ο ναός ο λαμπρός της Αθηνάς Σοφίας!..Και πάνω σε αυτό το υπέρλαμπρο αρχαίο ελληνικό πνεύμα, στο Φως το Ελληνικό ήρθε και από τη Δύση οικοδομήθηκε μια ολόκληρη αυτοκρατορία που αφ΄ ενός τσάκισε όλη την ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑ αφ΄ ετέρου οικοδόμησε μια Νέα Θρησκεία "κράτος" Αυτοκρατορία που χρησιμοποίησε όλο το Ελληνικό Πνεύμα και όλη την Ανατολίτικη σκέψη, "καμπάλα", "μαγεία". "Σολομωνική" κι "εβραϊκό ιερατείο Δεσποτίας" αλλά...κομματιάστηκε!..
Γιατί άραγε;

Δεν θα αναλύσω τίποτα, μήτε θ΄αναφερθώ στην ιστορία και στα όσα διαδραματίστηκαν αυτή την ημέρα.
Κανένας πόλεμος δεν είναι καλός και τίποτα δεν επιστρέφει τίποτα στην πρότερη κατάσταση οπού ήταν...Αλλά διδάσκει και όλο το καθαρό Φως Υπάρχει! Αυτό λοιπόν το καθαρό Φως οικοδομήθηκε και αυτό θα δοξαστεί και πάλι!
Οι λαοί, ενώ σήμερα έχουν αναπτύξει πολιτισμό, οι ηγέτες τους δεν κατανοούν πως εφ΄ όσον είναι οι άριστοι πολίτες οπού ηγούνται στη χώρα τους, οφείλουν να φέρουν ισορροπία στις ανθρώπινες σχέσεις.
Θα πω μόνον τούτο, απευθυνόμενη στον ΟΗΕ και στ΄ ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων, οπού διώχτηκαν βίαια από τις πόλεις και τα χωριά τους κι ακόμα δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη.
Αλλά και σε όλους , όσους βίαια ποδοπατούν τους λαούς για κερδοσκοπικούς λόγους, λέω απλά να συνετιστούν, γιατί το μέλλον δεν θα είναι πάντα έτσι όπως το έχουν σχεδιάσει για τη δική τους χλιδή και δόξα!..

Καιρός είναι να:
1)Επιστραφούν τα κτήματα και οι περιουσίες που κατά καιρούς κατασχέθηκαν από το τουρκικό κράτος σε εκείνους που τα στερήθηκαν και τα στερούνται...

2) Ν' αναγνωριστούν οι αρχαίες ελληνικές τοποθεσίες κι όλοι οι αρχαίοι ελληνικοί ναοί, πάνω στους οποίους χτίστηκαν, μετά από καταστροφές, συναγωγές ιουδαίων, χριστιανικές εκκλησίες, και μουσουλμανικά τζαμιά. Το Θεϊκό Φως που έχει ποδοπατηθεί, κι έχει βεβηλωθεί με άλλες λατρείες θα φέρει καταστροφή!..

3) Να δοθούν κίνητρα και διεθνείς εγγυήσεις επιστροφής όλων των "βίαια" εκτοπισμένων Ελλήνων προσφύγων της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και Τενέδου, στους τόπους απ΄ όπου εκδιώχτηκαν κι αφού τους δοθούν και πάλι οι περιουσίες τους και πολλά άλλα…οπού τόσα χρόνια έχουν στερηθεί, τα οποία γνωρίζουν οι αρμόδιοι και δεν χρειάζεται να τα προβάλλω εδώ...

4) Η ιστορία των Ελλήνων δεν ξεκινά από το Βυζάντιο κι ας πάψουν οι "Δεσποτάδες" να επιθυμούν τίτλους, του 1163...
Ας συνετιστούν κι ας αναγνωρίσουν τα θεμέλια πάνω στα οποία χτίστηκε όλο αυτό το οικοδόμημα, το οποίο είναι γνήσια Αρχαίο Ελληνικό κι ανήκει στη Θεά Αθηνά, Θεά της Σοφίας!..

5) ΑΣ ΦΩΤΙΣΤΕΙ ΟΛΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  ΟΠΟΥ ΓΗΣ!..
Κι όταν λέω όπου γης, εννοώ όλους εκείνους τους κώδικες, σύμβολα, αριθμούς, επιστημονικούς όρους, θρησκευτικά σύμβολα από την αρχαιότητα έως τις ημέρες μας κι ας μάθει επιτέλους ο κόσμος όλη την αλήθεια για τη Θεογονία των Ελλήνων και όλη την αλήθεια για τη ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑ η οποία καταπατήθηκε!..Η αλήθεια λατρεύεται μέχρι σήμερα με άλλο πρόσωπο, αυτό της Παναγίας Θεοτόκου!

Καλές είναι οι ομιλίες κάθε χρόνο με τα ίδια και τα ίδια, αλλά ας δούμε και στην πράξη πως προχωράμε σε αυτή την κατεύθυνση κι όχι να στεκόμαστε απλά σε εκδηλώσεις βιτρίνας, με φασιστικό περιεχόμενο απ΄όσους δεν έχουν ιδέα τι θα πει Βυζάντιο!(καμία σχέση δεν έχει με τους χριστιανούς πατέρες και ιερείς)...

Ο λαός που δεν έχει μνήμη, δεν έχει μέλλον! Ναι, θυμόμαστε και σιωπηλά τιμάμε τις ψυχές οπού βίαια θανατώθηκαν και οι ψυχές σκεφτείτε πως είναι ενέργεια ζώσα σε άλλο επίπεδο και γνωρίζουν όλη την αλήθεια είτε είναι στον Παράδεισο του Χριστού είτε είναι στον Παράδεισο του Αλλάχ είτε είναι Μακάριοι στην αγκαλιά του ΑΕΙ ΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ!..

ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ΑΣ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΡΑ!!!

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ κι ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΛΩΣΕΩΣ ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΟΠΟΥ ΤΟΝ ΕΔΩΣΑΝ!..ΚΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑΑΑΑΑ!..

ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ!!!...
ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΚΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠ ΌΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΑΜΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ!..

Ο Λέων Τολστόι(1828-1910), έλεγε:

1. Η καταλληλότερη στιγμή να κάνουμε κάτι είναι τώρα. Είναι εξάλλου η μοναδική στιγμή πάνω στην οποία έχουμε εξουσία.
2. Ο καταλληλότερος να ακούσουμε είναι αυτός με τον οποίο βρισκόμαστε μαζί. Κανένας δεν ξέρει αν θα έχουμε την ευκαιρία να συνευρεθούμε με κάποιον άλλο, γιατί πάντα πρέπει να σκεφτόμαστε, ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να πεθάνουμε.
3. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τον βοηθάμε. Γιατί αυτός είναι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο δόθηκε ζωή στον άνθρωπο.  

Εφ΄ όσον λοιπόν όλ΄αυτά είναι τόσο κατανοητά, τότε ας αποφασίσουμε τι θα κάνουμε. Θα παραμείνουμε κολλημένοι στους παλιούς πόνους, στα αχ και στα βαχ της έχθρας κι απομόνωσης πως οι Μουσουλμάνοι και οι Χριστιανοί είναι εχθροί ή θα προχωρήσουμε πιο πέρα με επίγνωση για όλα τα λάθη που έγιναν στην ιστορία με φόντο το Ναό του Σολομώντος;


ΑΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ, ΜΟΝΟΝ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΝΩΣΗ. ΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΙ ΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΜΕ ΑΠ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΟΜΑΔΕΣ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΩΝ!..Η Ελλάδα δεν είναι μόνον το Βυζάντιο. Ξεκινά από πολύ παλιά, κι είναι σκορπισμένη μέσα σε χωράφια σε όλη τη σημερινή Τουρκία η οποία εξελίσσεται κι ας δούμε λοιπόν τη φωτεινή πλευρά της κι όχι τη σκοτεινή της. Κι αυτό είναι το μήνυμα για το μέλλον για κάθε λαό, για κάθε άνθρωπο!..Αναρωτιέμαι, αν είναι μέσα στις καρδιές των Ελλήνων κι Ελληνίδων η Ελλάδα, αυτή οπού διδάσκει κι όχι αυτή οπού σοδομίζει με τις πλάτες της φιλόδοξης και κερδοσκόπου ρωσικής αρκούδας και καταστρέφει...Γιατί η μέχρι τώρα πορεία της ιστορίας μας αυτό δείχνει...Ο φανατισμός πίσω από το σχήμα της όποιας θρησκείας καταστρέφει...

ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗ ΦΑΓΩΜΑΡΑ 
ΚΙ ΑΣ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΤΙΚΟΤΗΤΑ!..
Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΦΘΟΝΙΑ!..ΌΠΟΩΣ ΕΧΕΙ ΑΦΘΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ!..
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΚΙ ΟΧΙ ΧΩΡΙΣΤΑ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ ΕΝΑΣ ΕΔΩ ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΟΥΛΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΧΩΡΙΣΤΑ!..

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ.
Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΣΤΗΣΕ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΚΑΡΠΩΝΕΤΑΙ.
Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΙΔΑΞΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!..
Με αγάπη για την Αγάπη κι αγάπη για το Φως της Αγάπης!..
Με φως και αγάπη
Νότα Κυμοθόη

© Nότα Κυμοθόη 

Δεν υπάρχουν σχόλια: