Nota Kimothoi© Nότα Κυμοθόη

Nota Kimothoi© Nότα Κυμοθόη
Νότα Κυμοθόη, απόσπασμα από Ποίησή μου με τον τίτλο "Ερατώ" "Παίξε ω Μούσα Ερατώ την άρπα την ανθρώπινη αυτήν οπού αγγίζει τις καρδιές των άκαρδων ανθρώπων που είπαν λόγια ερωτικά και λόγια της αγάπης"/Art Nota Kymothoe© Nότα Κυμοθόη

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

ΟΛΟΣΧΕΡΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΡΑΣΟΦΟΡΟΥΣ, ΓΡΑΦΕΙ Η ΝΟΤΑ ΚΥΜΟΘΟΗ


ΟΛΟΣΧΕΡΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΡΑΣΟΦΟΡΟΥΣ
ΓΡΑΦΕΙ Η ΝΟΤΑ ΚΥΜΟΘΟΗ
Νότα Κυμοθόη© Νότα Κυμοθόη
Είναι θλιβερό το 2015 να καταφέρονται με μίσος ενάντια στην Θεά Αθηνά και στο αρχαίο ελληνικό Πνεύμα, ορθόδοξοι ιερείς του χριστιανισμού και με φανατισμό καταστροφής να μιλάνε από άμβωνος μέσα στους ορθόδοξους ναούς στην Ελλάδα, για τους αρχαιολογικούς χώρους.
Είναι θλιβερό, γιατί ενώ είναι ντυμένοι με το ράσο του ιερέα, αφ΄ ενός είναι Δημόσιοι Υπάλληλοι του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κι αφ΄ετέρου είναι πολύ καλά εκπαιδευμένοι επαγγελματίες της καταστροφής της αρχαίας μας ελληνικής κληρονομιάς.
Ως Δημόσιοι Υπάλληλοι, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να σπέρνουν ρατσισμό, βία και διχόνοια για το αν κάποιος είναι δικός τους πιστός ή όχι. Οι Νόμοι είναι ξεκάθαροι. Κι όπως από την Ε.Ε. πληρώνονται με δανεικά μέσω των ελληνικών τραπεζών, σε εποχή όπου στερήθηκαν εργασίας απειράριθμοι Έλληνες κι Ελληνίδες, δεν είναι "πρέπουσα" η εντολή τους "να γίνουν οι γιοι των Ελλήνων παπάδες για να ζήσουν", μήτε η άποψή τους για την ελληνική αρχαιότητα.

Θα θυμίσω:

1) Με τη νίκη του Μεγάλου Κωνσταντίνου επί του Μαξεντίου το 312 μ. Χ. ψηφίστηκε η αρχική καταστροφή του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού και ξεκίνησε μια καταστροφή άνευ προηγουμένου και δεν μπορώ να κατανοήσω πως του δόθηκε ο τίτλος "Μέγας" καπελώνοντας έτσι τον τίτλο του "Μέγας" που είχε και ο Μέγας Αλέξανδρος, του  οποίου δεν άφησαν όρθιο τίποτα. Το δε 330 μ. Χ. εγκαινιάστηκε η "Νέα Ρώμη" κι αργότερα ονομάστηκε Κωνσταντινούπολη, ενώ έγινε η ταφόπλακα του ελληνικού Πνεύματος, καταστρέφοντας κάθε αρχαία ελληνική αρχαιότητα. Στην Οικουμενική Σύνοδο της Νίκαιας στη Βιθυνία το 325 μ. Χ. έλαβαν μέρος 318 Επίσκοποι...
 Και σα να μην έφτανε αυτό, με μίσος φέρονταν στη Ανατολή, όπου ζούσαν οι Έλληνες "Εθνικοί", όπως τους αποκαλούσαν (Πόντος, Καππαδοκία, Αρμενία, Συρία, Λίβανος, Ισραήλ, Κύπρος, νησιά Αιγαίου, παράλια Μικράς Ασίας, Αττική, Πελοπόννησος, Βαλκάνια...).
Γνωρίζοντας τι σημαίνει Βυζάντιο για τους Έλληνες και τι σημαίνει Ναός της Αθηνάς Σοφίας στη θέση όπου χτίστηκε πολύ αργότερα επί Ιουστινιανού ο ναός της Αγιάς Σοφιάς, το 330 μ. Χ. ξεκίνησαν οι μεγαλύτεροι διωγμοί και οι χειρότερες καταστροφές των Ελλήνων "Εθνικών" όπως τους έλεγαν τότε (αναφέρει στην "Ιστορία του ελληνικού Έθνους", 8ο βιβλίο, κεφ. Γ΄, ο  ιστορικός συγγραφέας  Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος, εκδόσεις Γαλαξίας 1969).

Τον διωγμό των Ελλήνων "Εθνικών" και την παντελή καταστροφή των ιερών Ναών και Φιλοσοφικών Σχολών, αναφέρει στη "Χρονογραφία" του " L. Dindorf " εκδόσεις Bonn 1831, ο Ιωάννης Μαλάλας. Συγκεκριμένα στη σελίδα 449, αναφέρονται όλα τα καταστροφικά συμβάντα των πρώτων χριστιανικών αιώνων, όπου η Πολιτικο-Θρησκευτική Βυζαντινή εξουσία των ρασοφόρων με τη βοήθεια των στρατιωτικών κατέστρεφαν κάθε στοιχείο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού που είχε σχέση με: α)  Φιλοσοφικές Σχολές, β) αρχαία θέατρα, γ)Στάδια αθλητισμού δ) Ναούς, ε) Χώρους Τέχνης ζ) Ασκληπιεία και αρχαία ελληνικά θεραπευτήρια η) αρχαίες ιαματικές πηγές και χώρους Διδασκαλίας, θ) Έκαιγαν τα αρχαία Συγγράμματα και κατέστρεφαν τις αρχαίες υποδομές κι ότι σχετιζόταν με το αρχαίο ελληνικό Πνεύμα.

2) Στην Αλεξάνδρεια, την πιο όμορφη πόλη του Μεγάλου Αλεξάνδρου, το 391 μ. Χ., ο Πατριάρχης Θεόφιλος μαζί με μοναχούς και στρατό, ισοπέδωσαν ολοσχερώς το Μουσείο και πυρπόλησαν την Μεγάλη Αλεξανδρινή Βιβλιοθήκη που είχε 7.000.000 τόμους τότε από χειρόγραφα και περγαμηνές, αφού τσάκιζαν αγάλματα και ξεπουλούσαν στους Δυτικούς ότι ήθελαν...( πηγή από "Εκκλησιαστική Ιστορία" Σωζόμενου, VII 15-12)...

3) Oι καταστροφές στην Αττική, στην Πελοπόννησο και στη Θεσσαλονίκη δεν περιγράφονται.
Το 381 μ. Χ. στην Β. Οικουμενική Σύνοδο στην Κωνσταντινούπολη όπου συμμετείχαν 150 ορθόδοξοι Επίσκοποι και 36 Μακεδονιανοί, μεταξύ των άλλων θεμάτων αποφάσισαν και οριστική καταστροφή του ελληνικού πνεύματος.  Το 394 μ. Χ. ο Μέγας Θεοδόσιος (ονομάστηκε Μέγας γιατί κατέστρεψε τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό) μεταξύ όλων των άλλων καταστροφών, κατήργησε και τους Ολυμπιακούς Αγώνες!..

4) Στην Αλεξάνδρεια το μίσος των ρασοφόρων δεν έχει σταματημό. Κατέστρεφαν ότι μαρτυρούσε την αρχαία ελληνική φιλοσοφία, τις σχολές αστρονομίας και μαθηματικών και ο Πατριάρχης Κύριλλος το 415 μ. Χ. μαζί με φανατισμένο όχλο χριστιανών ορθοδόξων, κατακρεούργησαν την Νεοπλατωνική Φιλόσοφο Υπατία ( πηγή: Σωκράτους "Εκκλησιαστική Ιστορία" P.G. Migne, T. 67)... Το 431 μ. Χ. ο ίδιος έλαβε μέρος και στην Γ΄ Οικουμενική Σύνοδο που συγκάλεσε ο Θεοδόσιος Β΄στην Έφεσο για να συζητήσουν το θέμα της Μαρίας Μητέρας του Χριστού αν έτεκε Θεό ή Άνθρωπο, κι εκεί 200 Επίσκοποι αποφάσισαν μεταξύ των άλλων και την καταστροφή των συγγραμμάτων περί Ανθρώπου Φύσεως του Αριστοτέλη και των Νεοπλατωνικών Σχολών.

5) H βαρβαρότητα, το μίσος και η πολεμική καταστροφή του αρχαίου ελληνικού πνεύματος συνεχίστηκε πιο άγριο επί αυτοκρατορίας του Ιουστινιανού, όπου το 529 μ. Χ. με διάταγμα έκλεισε την ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΟΣ που λειτουργούσε επί 916 χρόνια στην Περσία και εξόρισε τους 7 Φιλοσόφους Καθηγητές της. Αυτοί ήταν: Δαμάσκιος, Σιμπλίκιος, Ευλάλιος, Πρισκιανός, Ερμείας, Διογένης και Ισίδωρος.

6) Με βανδαλισμούς έκοβαν τα κεφάλια από τα αρχαία ελληνικά αγάλματα, κατέστρεφαν τους αρχαίους ελληνικούς ναούς και τα ιερά των Ελλήνων και με μίσος κατέστρεφαν τα αρχαία ελληνικά θέατρα και τα αρχαία ελληνικά γυμναστήρια, αλλά και βασάνιζαν τους θεραπευτές των Ασκληπιείων (Κως) κι όσους τολμούσαν να διδάξουν το αρχαίο ελληνικό πνεύμα. 
Οι Επίσκοποι μαζί με το παλάτι και τους στρατιωτικούς κατέστρεφαν ιερά και ναούς των αρχαίων Ελλήνων κι επάνω στων Ελλήνων τους ιερούς αρχαίους Ναούς, έχτιζαν εκκλησίες και καλλιεργούσαν τη γύρω περιοχή έχοντας μαζί τους και στρατιωτική δύναμη ως βάση και φρούριση της περιοχής. Η Εβραϊκή Χασσιδιστική Ιουδαϊκή Θρησκεία επέβαλε με το ιερατείο της και με την επιβουλή των Ψαλμών του Δαβίδ, την παλαιά Διαθήκη και όλη την βια και το δράμα των Ιουδαίων, την ολοσχερή καταστροφή του ελληνικού Πνεύματος, προκειμένου ν΄αναγνωριστεί η Μαρία ως Θεοτόκος, στην ΣΤ΄ Οικουμενική Σύνοδο το 680 μ. Χ. στην Κωνστανινούπολη, όπου ορίστηκε το Δόγμα Χριστιανισμός! 
Επέβαλλαν το ιερατείο των Εβραίων μέσα στο ιερατείο του Χριστιανισμού και τον Yisrael Benn Eliazer, γνωστό ως Βααλ Σημ Τοβ ή Besht καθώς και την αναγνώριση των Sihe και υπέγραψαν να διαδώσουν όλη την πίστη κι όλες τις εντολές του Ιουδαϊσμού, που βασίζονται στην πίστη τους για την ίδρυση ενός παγκόσμιου θρησκευτικού ισχυρού κράτους, κάτω από την ομπρέλα της Νέας Θρησκείας του Χριστού, που θα προωθούσε τα σχέδια του Μωυσή για μια ισχυρή Σιών!.. 
Αυτή όλη η θέση καθιερώθηκε ως ανθελληνική στάση της ηγεσίας των ορθοδόξων εκκλησιώ με μίσος ενάντια στο αρχαίο ελληνικό πνεύμα που αποκαλούσαν "ειδωλολατρικό" και οτιδήποτε είχε σχέση με αρχαία Ελλάδα (μουσικά όργανα, σχέδια, αγάλματα, γλυπτά, συγγράμματα,..) έλεγαν πως στα αγάλματα κατοικούν δαιμόνια (πηγή: "Λόγος κατά Ελλήνων και περί ενανθρωπίσεως" Μ. Αθανασίου, Β.Ε.Π.Τ. 30)...
Επίσης ο Μ. Βασίλειος γράφει στην " Ερμηνεία εις τον Ησαϊαν" 236 : παρά τοις έθνεσι είδωλα προσκυνούμενα, τούτοις εκ του αφανούς δαίμονες τινες παρακαθέζονται..." 
Τότε φανάτιζαν τα πλήθη των φοβισμένων ανθρώπων και τα εξωθούσαν οι Επίσκοποι αλλά και οι μοναχοί να καταστρέφουν, να σπάνε και να μην αφήνουν τίποτα όρθιο. Κι ότι έσπαζαν, έφτιαχναν με αυτό πάνω στα θεμέλια των αρχαίων Ναών των Ελλήνω τους βυζαντινούς χριστιανικούς ναούς...
Το 401 μ. Χ. ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος ως Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως διέταξε την ολοσχερή καταστροφή του Ναού της Αρτέμιδος στην Έφεσο, που ήταν 1 από τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου!!! (πηγή: Εκκλησιαστική Ιστορία" Θεοδώρητος, P.G. Migne, t. 83)
Μια από τις κίονες του Ναού της Εφέσου υπάρχει μέσα στο Ναό της Αγιά Σοφιάς στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος χτίστηκε πάνω στον αρχαίο Ναό της Αθηνάς Σοφίας!..

Η Θεά Αθηνά, την οποία μισούν θανάσιμα, όπως μισούν κάθε ελληνική αρχαιότητα που έχει σχέση με τον Απόλλωνα, το Δία και την Αφροδίτη αλλά και όλα τα ιερά των Ελλήνων και με την πρώτη ευκαιρία καταστρέφουν, ενώ αντικαθιστούν με σχέδιο κάθε γιορτή και κάθε αρχαίο όνομα με έναν Άγιο, ώστε να ξεχαστεί ολοσχερώς η επαφή των ανθρώπων με την αρχαία ελληνική πραγματικότητα...

Κι εδώ είναι η μεγάλη κοροϊδία αλλά κι ο εμπαιγμός κάποιων σύγχρονων Αρχιεπισκόπων κι αυτού του ιδίου του Ιερώνυμου, που κόπτονται πως η Ορθοδοξία έχει προσφέρει πολλά στον ελληνικό πολιτισμό. Η αλήθεια είναι πικρή, γιατί τα ντοκουμέντα άλλα φανερώνουν και οι από άμβωνος θέσεις τους που υποστηρίζουν τον έκπτωτο βασιλιά Κωνσταντίνο με την Άννα Μαρία, τους πολιτικούς της Ν. Δ. και την παλαιά Χούντα των Συνταγματαρχών, δεν χάνουν ευκαιρία κάθε φορά από άμβωνος να εύχονται και να μιλάνε γι΄αυτούς, αδιαφορώντας πως από κάτω ο κόσμος έχει πάει να προσευχηθεί κι όχι ν΄ακούσει πολιτικές συζητήσεις κι ανακοινώσεις "μίσους" αλλά και "ρατσιστικές" τοποθετήσεις υπέρ του ενός ή του άλλου λαού και κόμματος. Όσο για τους μορφωμένους χριστιανούς ορθοδόξους, τους οποίους κατηγορούν ως"άθεους" Έλληνες, θα έπρεπε να ντρέπονται οι από άμβωνος ιερείς της ορθοδοξίας, γιατί με το ύφος τους αυτό ξεχωρίζουν τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. 
Επειδή η αλήθεια είναι πολύ πικρή, θα πω μόνον τούτο:
Κουράστηκαν οι μορφωμένοι να "συμπροσεύχονται" ή μάλλον να συμμετέχουν σε λειτουργίες για τη δύναμη του Ισραήλ και κουράστηκαν να εισπράτουν "ψέματα" μέσα στους οίκους του Θεού, όπου οι ιερείς δεν γουστάρουν τους μορφωμένους αλλά επιθυμούν αμόρφωτους, γριούλες και γέρους αλλά και νέους "αμαθείς", για να τους κατευθύνουν στη λατρεία του Γιαχβέ  ενώ οι ταλαίπωροι κάνουν το σταυρό τους ταπεινά στο Χριστό και σε όλους τους Άγιους που μαρτύρησαν για το όνομά Του!..

Όσο για την σύγχρονη καταστροφή των όσων έχουν απομείνει αρχαιολογικών τόπων, πολλοί έχουμε γίνει "δυστυχώς"¨μάρτυρες αυτής της καταμεσήμερο καταστροφής και του σκοταδισμού που επικρατεί μέσα στις Ελληνικές Δημόσιες Υπηρεσίες!!!...

Κι επειδή όλα είναι μέσα στο Θεϊκό Σχέδιο... 'Ολα είναι...τέλεια!!!
Ας γίνουν λοιπόν ΌΛΑ ως θέλει ο Θεός!!!Δικά Του Όλα!!!Μαζί και τα της Ελλάδος και των Ελλήνων!Αλλά κι όλου του κόσμου! Αλλά και ο Νους δικός μας!!!Ας βάλουμε κι εμείς το χέρι μας...

Με φως και αγάπη
Για την Ελλάδα
Νότα Κυμοθόη

© Nότα Κυμοθόη 

Δεν υπάρχουν σχόλια: