Nota Kimothoi© Nότα Κυμοθόη

Nota Kimothoi© Nότα Κυμοθόη
Νότα Κυμοθόη, απόσπασμα από Ποίησή μου με τον τίτλο "Ερατώ" "Παίξε ω Μούσα Ερατώ την άρπα την ανθρώπινη αυτήν οπού αγγίζει τις καρδιές των άκαρδων ανθρώπων που είπαν λόγια ερωτικά και λόγια της αγάπης"/Art Nota Kymothoe© Nότα Κυμοθόη

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Νότα Κυμοθόη "Ο Ιησούς Χριστός"

Νότα Κυμοθόη "Ο Ιησούς Χριστός"

Ιησούς Χριστός (4 π. Χ.- 29 μ. Χ.). Έλληνας(;) στην καταγωγή από τη μητέρα του Μαρία, αλλά επειδή ζούσε στην περιοχή των Ιουδαίων, ήταν Ιουδαία(;). ΄Ετσι κι ο Χριστός καταγράφηκε ως Ιουδαίος(;). Ήταν όμως Ιουδαίος; Ας δεχτούμε πως ήταν, αφού γεννήθηκε στο άσημο χωριό Βηθλεέμ και μάλιστα μέσα σ΄ ένα σπήλαιο, σε περιοχή Ιουδαίων, με το ήθος των οποίων εκείνη την εποχή, δεν είχε ουδεμία σχέση η μητέρα του, αλλά μήτε η καταγωγή της.
Ο ίδιος μίλησε για το αληθινό Φως του κόσμου.
Γεννήθηκε, όταν ήταν βασιλιάς στην Ιουδαία ο Ηρώδης ο Μέγας*(;) βασιλιάς των Εβραίων. Βαφτίστηκε από τον Α΄ εξάδελφό του και γιο του Αρχιερέα στο Ναό του Σολομώντος, Ζαχαρία, τον Ιωάννη τον ονομαζόμενο Πρόδρομο και Βαφτιστή(ερημίτη, προφήτη, Άγιο άνθρωπο της εποχής εκείνης που αποκεφάλισε αργότερα ο γιος του Ηρώδη του Μέγα(;) ο Ηρώδης Αντύπας ή ο Ηρώδης Φιλίππου) και χρίστηκε δια του ιερού βαπτίσματος με το όνομα "Ιησούς Χριστός Υιός Θεού" αφήνοντας το Εμμανουήλ**!
Την ημέρα των Αγίων Θεοφανίων!!! Το όνομα Χριστός είναι γνήσιο ελληνικό. Αλλά και το Ιησούς είναι γνήσιο ελληνικό από το "ίαμα=γιάτρεμα", θεραπευτής και ιατρός ψυχών και σωμάτων!!! Υπάρχει ως όνομα και στην αραμαϊκή "Γιεσούα"=Γιεχοσούα στα εβραϊκά=Ιάτωρ Σωτήρ. Ασυνήθιστο όνομα γιαυτό του είχαν προσθέσει το παρατσούκλι "Ναζωραίος" επειδή ήταν η καταγωγή του από τη Ναζαρέτ.
Κάποιοι γράφουν πως ο Χριστός γεννήθηκε στις 7 Νοεμβρίου το 7 π. Χ. στην πόλη Βηθλεέμ.
Πως μπορούν όμως να το λένε αυτό, αφού γεννήθηκε σε ένα σπήλαιο και δεν φαίνεται πουθενά η απογραφή του; Κι αν φαίνεται, όσοι το γνωρίζουν ας φανερώσουν τις αποδείξεις οπού κρατούν|!..
Επιτρέψτε μου να κρατώ τις Πνευματικές αποδείξεις για την παρουσία Του, το χαρτί απογραφής του και η ακριβής ημερομηνία του, ας αποτελέσει μέρος των όσων ασχολούνται με την σχολαστική γραφειοκρατία...
Όποιος πραγματικά θέλει να μάθει για το Χριστό το μόνο που έχει να κάνει είναι να μελετήσει ότι υπάρχει στα Ευαγγέλια για το έργο του.
Αλλά ας το κάνει με καθαρή την όλη του υλική υπόσταση, μετά από πραγματική νηστεία, προσευχή κι ασκητική ζωή κι ας παρακαλέσει νατου φανερωθεί η αλήθεια...
Αυτή η σημερινή μου τοποθέτηση, γίνεται, διότι κουράστηκα να διαβάζω "σαχλαμάρες" από άσχετα άτομα, που προσπαθούν δίχως καμιά πνευματική υπόσταση, να υποτιμήσουν το πρόσωπο και την ιερή παρουσία και ύπαρξη του Ιησού Χριστού, τον οποίο οι ορθόδοξοι χριστιανοί, αλλά και όλοι οι χριστιανοί σε όλη τη γη λατρεύουμε και πιστεύουμε ως Θεό.
Χρόνια Πολλά για την Αγία Ημέρα των Θεοφανείων και καλή φώτιση, εύχομαι!!! Ιδιαίτερα σε όλους τους αναζητητές της αλήθειας...
Με φως και αγάπη
Νότα Κυμοθόη
*Ηρώδης ο Μέγας: Η απορία μου είναι, πως μπορεί να ονομαστεί "Μέγας" ένας σφαγέας βρεφών; Τόσο αιμοσταγείς ήταν οι Ιουδαίοι εκείνη την εποχή;  
Ηρώδης ο Μέγας (37 π. Χ. - 4π. Χ.)ήταν αραβικής καταγωγής και βασιλιάς στην Ιουδαία (Στρατηγός διορισμένος από τον Καίσαρα στην Γαλιλαία και στην Κοίλη Συρία, ενώ ο αδερφός του ήταν Στρατηγός στην Ιερουσαλήμ). Είχε την υποστήριξη του. Επί των ημερών του γεννήθηκε ο Ιησούς Χριστός, ο Υιός της Παρθένου Μαρίας. Διέταξε να σφαχτούν όλα τα πρωτότοκα βρέφη, από φόβο μη του πάρουν το θρόνο. Στα γεράματά του...και τη χρονιά που πέθανε γεννήθηκε κι ένας γιος του...
  Στην Αίγυπτο επί ημερών βασιλείας του, ήταν Φαραώ η Κλεοπάτρα (ελληνικής καταγωγής) την οποία μισούσε θανάσιμα και οι σχέσεις του μαζί της ήταν εχθρικές, επειδή με το γάμο της που έκανε με τον Αντώνιο, της δώρισε κάποιες περιοχές στη Συρία, που πριν κατείχε ο Ηρώδης ο Μέγας. 
   Δεν είναι τυχαίο, που κατέφυγε στην Αίγυπτο η Μαρία η Μητέρα του Χριστού με το θείο βρέφος και τον Ιωσήφ συνοδό της. Στην Αίγυπτο εκείνη την εποχή, υπήρχαν περισσότεροι Έλληνες και φυσικά η Φαραώ Κλεοπάτρα ήταν Ελληνικής καταγωγής από την Κύπρο, από τους Πτολεμαίους, επίγονους του Μέγ΄ Αλέξανδρου.
   Πέθανε ο Ηρώδης, από μια σοβαρή ασθένεια, η οποία τον παρέλυσε και του σάπισε το κάτω μέρος του σώματός του, ενώ είχε λίγο πριν ζητήσει να θανατωθεί ο γιος του Αντίπατρος, που είχε αποκτήσει με την α΄γυναίκα του τη Δωρίδα. Είχε όμως κι άλλους γιους από άλλες γυναίκες. Επί ημερών του ήταν Καίσαρ της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας ο Ιούλιος (από τον οποίο προέρχεται και το όνομα του μήνα της εποχής του καλοκαιριού και το Ιουλιανό ημερολόγιο). Επί ημερών ενός γιου του Ηρώδη με το όνομα Ηρώδης αποκεφαλίστηκε με διαταγή του και ο Ιωάννης ο Πρόδρομος, ο βαπτιστής του Ιησού Χριστού.
**Εμμανουήλ: Όνομα, όπου κατά τις γραφές των Ευαγγελίων, δόθηκε από τον Αρχάγγελο Γαβριήλ, στην Μαρία, μητέρα του (Παναγία) με παραγγελία Θεού, όταν της είπε πως θα γεννήσει τον Υιό του Θεού (Θεοτόκος), τον γνωστό σε όλους μας Ιησού Χριστό!!!

© Nότα Κυμοθόη

Δεν υπάρχουν σχόλια: