Nota Kimothoi© Nότα Κυμοθόη

Nota Kimothoi© Nότα Κυμοθόη
Νότα Κυμοθόη, απόσπασμα από Ποίησή μου με τον τίτλο "Ερατώ" "Παίξε ω Μούσα Ερατώ την άρπα την ανθρώπινη αυτήν οπού αγγίζει τις καρδιές των άκαρδων ανθρώπων που είπαν λόγια ερωτικά και λόγια της αγάπης"/Art Nota Kymothoe© Nότα Κυμοθόη

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Νότα Κυμοθόη "Ιουλίου ζεστή ημέρα"

φωτογραφία της Νότας Κυμοθόη

Νότα Κυμοθόη: Ιουλίου ζεστή ημέρα

"Και καθώς η μέρα γέρνει στην αγκαλιά του ήλιου εκείνο ακουμπά τον ώμο της στο πλάνο φεγγάρι και μέσα στη νυχτιά ενός θερμού Ιούλη, μόνον η Ροδιά χαίρεται σιωπηλή τα άνθη της που ωριμάζουν. Οι άνθρωποι κρατούν ριπίδια με τα οποία πολεμούν τη ζεστή αναπνοή του καλοκαιριού, αλλά δεν κάνουν τίποτα. Τα χέρια τους κουράζονται. Ανοίγουν ανεμιστήρες που σβουρίζουν σα παλαβωμένα αρνιά και ξεφυσάνε μαζί τους, ενώ ο ιδρώτας στάζει απελπισμένος δεξιά στους κροτάφους τους. Ώμοι γυμνοί. Κορμιά παραδωμένα δίχως ίχνος έρωτα, στην κάψα στιγμών μιας ημέρας που εκπνέει, αλλ΄ έρχεται η νύχτα με γοργό ρυθμό ορεξάτη, παραμερίζοντας το αεράκι. Τρομαγμένο στέκεται προσοχή. Άπνοια. Ένας σκύλος ξεχασμένος στο μπαλκόνι γαβγίζει απελπισμένα. Δεν ακούει κανείς. Τα τζιτζίκια, 12 τα μεσάνυχτα και διασκεδάζουν ακόμα. Τα τριζόνια συναγωνίζονται κι αυτά ως να είναι σε οντισιόν. Καλοκαίρι. Ιούλιος και μ΄αρέσει!!!"
Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .

Δεν υπάρχουν σχόλια: