Nota Kimothoi© Nότα Κυμοθόη

Nota Kimothoi© Nότα Κυμοθόη
Νότα Κυμοθόη, απόσπασμα από Ποίησή μου με τον τίτλο "Ερατώ" "Παίξε ω Μούσα Ερατώ την άρπα την ανθρώπινη αυτήν οπού αγγίζει τις καρδιές των άκαρδων ανθρώπων που είπαν λόγια ερωτικά και λόγια της αγάπης"/Art Nota Kymothoe© Nότα Κυμοθόη

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

Νότα Κυμοθόη "Αρχαία ελληνική ΦΙλοσοφία" Δοκίμιο



Νότα Κυμοθόη "Αρχαία ελληνική Φιλοσοφία" Δοκίμιο

Οι άνθρωποι αναζητώντας την αλήθεια προσπαθούν να την βρουν, αλλά που αρχίζει η αλήθεια και που τελειώνει; Το Άπειρο, ως σημείο αρχής και τέλους βασάνιζε και βασανίζει την ψυχή ενός αναζητητή μέχρι ν΄αντηληφτεί όπως η αφεντιά μου, πως οι επιστήμες στην εξέλιξή τους, απορρίπτουν η μια τις θεωρίες της άλλης, για να προχωρήσουν στις νέες θεωρίες που διατυπώνουν. Αλλά, ποια επιστήμη είναι εκείνη που προσπαθεί να καταβροχθίσει τις Θεωρίες του Πλάτωνος και του Αριστοτέλη, όταν και οι δυο έχουν συμπεριλάβει τον Μαθηματικό Λόγο στα μυητικά όρια της διττής σημασίας του Απείρου;
Γιατί η θεωρία του αριθμού Άπειρος Λόγος=Α+πέρας=Αρχή χωρίς τέλος Λόγος, αναφέρεται στον Πύρινο Λόγο, αυτόν της Μορφής, οπού ως μια Νοητική Μονάδα-Ιδέα-Αριθμός περιλαμβάνει τον ακριβή τρόπο της ψυχής ως ενέργεια μέσα από τον Μαθηματικό Λόγο Γεννετικής Ύπαρξης. Αν δηλαδή έχετε κατανοήσει τον Αριστοτέλη θα κατανοήσετε τις λειτουργίες των σωμάτων που αντιστοιχούν, επάνω δηλαδή στην Αρχή του 20εδρου λωτού της ψυχής. Αν όμως δεν έχετε μήτε τη στοιχειώδη γνώση των Μαθηματικών και ιδιαίτερα της Γεωμετρίας-Τριγωνομετρίας, αλλά μήτε είστε εκπαιδευμένοι σε Μυητικές Μεταφυσικές ατραπούς, δεν θα καταφέρετε να κατανοήσετε την Τριπλή Αιθερική Εκδήλωση!!!
Η Θεολογία προσπαθεί να εδραιώσει την πίστη σε αυτήν, δίχως να εξηγεί.
Χρησιμοποιεί την Αίσθηση, την Αντίληψη μέσα από την παράσταση γεγονότων και την Ελεύθερη Ιδέα (βασισμένη στην ψυχολογία για να μη κατηγορηθεί πως ασκεί βία σε μια ανθρώπινη ψυχή).
Αλλά η Θεολογία, ενώ καταβροχθίζει την Φιλοσοφία, αλλάζοντας σαν ένα φίδι το δέρμα της δεν προχωρά, κι ο σημερινός άνθρωπος βλέπει ξεκάθαρα το μικρόκοσμο και το μακρόκοσμο μέσα από τους Μαθηματικούς Λόγους μιας Πυρηνικής Φυσικής και εξηγεί αυτό οπού ονομάζεται Άπειρο.
Αν λοιπόν κάποιος επιθυμεί να κατανοήσει την όλη αλήθεια για το Θεό ή τις Αιθερικές εκδηλώσεις =Μονάδες Θεούς, αλλά και όλες τις Μορφές των Ιερών Δασκάλων=Πλανητικές Ψυχές κι Ανθρώπους με εκατοντάδες Αιθερικές εκδηλώσεις, ας ανατρέξει στον Πυθαγόρα. Η Πυθαγόρεια θέση αναφέρει πως 'Ενας συγκεκριμένος αριθμός είναι μια σύνθεση 6ήμερης ανθρώπινης μορφής (1.000.000) με γονιδιακά αίτια Πύρινης Γνώσης Γωνίας Γένους Γονιδίων Συμμέτρων Ακτίνων Αρετών στο σημείο όπου η Μορφή οράται και δέρκει! Κι αυτό φαίνεται καθαρά στην εποχή μας, όπου υποταγμένη πλέον η ύλη στο νου κατασκευάζεται κατά παραγγελία του σε εργαστήρια διαφόρων επιταχυντών.
Αν λοιπόν ξεφύτρωσε η Θεολογία μέσα σε μια παρακμιακή μυστηριακή χριστιανική αυτοκρατορία, όπου δεν υπήρχαν φιλοσοφικές σχολές, αλλά ήταν εγκλωβισμένη στα θέματα της στρατηγικής, πολιτειακής και δημογραφικής οργάνωσης, δεν σημαίνει πως καταγράφει αλήθειες.
Μόνον ο διαφωτισμός στη Δύση, κατόρθωσε να φτάσει έως και την εποχή μας με τη διάδοση της απαγορευμένης ελληνικής σκέψης στην Ανατολή και να φέρει πάλι τις επιστήμες στις έδρες διδασκαλίας. Έτσι η επιστημονική γνώση αλλά και η επιστημονική διδασκαλία της Φιλοσοφίας οδηγεί στον Αριστοτέλη και στον Πλάτωνα.
(συνεχίζεται)

Νότα Κυμοθόη "Αρχαία ελληνική Φιλοσοφία"© Νότα Κυμοθόη

Δεν υπάρχουν σχόλια: