Nota Kimothoi© Nότα Κυμοθόη

Nota Kimothoi© Nότα Κυμοθόη
Νότα Κυμοθόη, απόσπασμα από Ποίησή μου με τον τίτλο "Ερατώ" "Παίξε ω Μούσα Ερατώ την άρπα την ανθρώπινη αυτήν οπού αγγίζει τις καρδιές των άκαρδων ανθρώπων που είπαν λόγια ερωτικά και λόγια της αγάπης"/Art Nota Kymothoe© Nότα Κυμοθόη

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Νότα Κυμοθόη "Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΩΝ"

Nότα Κυμοθόη
Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΩΝ
Δοκίμιο
Ας μάθουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες κι όσοι αναζητούν αλήθειες πως ο Δημόκριτος, ο Πυθαγόρας και ο Ηράκλειτος διατύπωσαν απόλυτα τη θεωρία της Πυρηνικής Φυσικής και της Ειδικής Σχετικότητος, ενοποιώντας σε Ενιαίους Μαθηματικούς Τύπους τον Ηλεκτρισμό, την Βαρύτητα, τον Μαγνητισμό, την Αστρονομία και τα Ασθενή Ρεύματα Πυρήνων Ατόμων.
Ας μάθουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες κι όσοι αναζητούν αλήθειες πως οι Αστρονόμοι και Μαθηματικοί Εύδοξος, Κάλλιπος, Αρίσταρχος, Ευκλείδης, Αρχιμήδης, Κόνων, Ίππαρχος, Κλεομήδης, Απολλώνιος, Πτολεμαίος, Θέων, Υπατία και Πάππος, είχαν εξαντλήσει όλα τα όρια εκείνη την εποχή της υπάρξεώς τους για την ανθρώπινη νοημοσύνη κι επίλυσαν ΝΟΕΡΑ και ΧΩΡΙΣ ΓΡΑΦΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "12 εξισώσεις 12 αγνώστων", ενώ το όριο των σημερινών Η/Υ είναι «7 εξισώσεις 7 αγνώστων». Ας ξεσκεπαστούν επιτέλους φανερά οι ΚΛΕΦΤΕΣ της αρχαίας ελληνικής γνώσης με τα ονόματα Κέπλερ και Γαλιλαίος και οι όσοι κλεπταπαδόχοι ακολούθησαν.
Ας μάθουν όλοι οι Έλληνες και όλες οι Ελληνίδες κι όσοι πράγματι αγαπούν τη γνώση της αλήθειας πως οι Μηχανικοί και Τεχνικοί Ευπαλίνος, Σώστρατος, Ήρων, Ζώσιμος και Καλλίνικος, κατασκεύαζαν Τοπογραφικά Όργανα Τριγωνομετρικής Τοπογραφήσεως, Αυτόματους Μηχανισμούς και Όργανα Ηλεκτρικών Εφαρμογών κι ας συνειδητοποιήσουν πως ο Έντισον υπήρξε ένας ΚΛΕΦΤΗΣ αυτών κι όχι εφευρέτης του ηλεκτρισμού. Ας κατανοήσουν όλοι και όλες πως ΠΡΩΤΟΙ οι ανωτέρω Έλληνες Μηχανικοί και Τεχνικοί χρησιμοποιούσαν το Ήλεκτρον (το κεχριμπάρι δηλαδή) ως φυσικό συσσωρευτή στατικού ηλεκτρισμού σε τεχνικές εφαρμογές.
Ας μάθουν όλοι οι Έλληνες κι όλες οι Ελληνίδες κι όσοι πράγματι ενδιαφέρονται για όλη την αλήθεια πως οι Γεωγράφοι κι Εξερευνητές Σκύλαξ, Πυθέας, Εύδοξος, Στράβων, Παυσανίας, Κοσμάς Ινδικοπλεύστης και ο Εκαταίος, είχαν χαρτογραφήσει όλη την επιφάνεια του πλανήτη Γη, κι ας μάθουν πως η Ατλαντίδα και η Αμερικανική Ήπειρος ανήκαν διοικητικά στους Δελφούς, ενώ η Ασία ανήκε διοικητικά στις Σάρδεις, με κεντρικό συντονιστή το Απολλώνειο Κέντρο Δήλου, στο οποίο οι Υπερβόρειοι Έλληνες (στη Βόρεια Σιβηρία) έστελναν ως ένδειξη αναγνώρισης «κάθε έτος, εκλεκτά σιτηρά, τα ΑΛΦΙΤΑ», μέσω των Ελλήνων Αριμασπών και Ισσηδόνων και Μασαγετών Κεντρικής και Νοτίας Σιβηρίας.
Ας μάθουν όλοι οι Έλληνες κι όλες οι Ελληνίδες κι όσοι αγαπούν την αλήθεια πως οι Έλληνες Ιατροί, Γαληνός, Κέλσος, Ηρακλείδης , Ηρόφιλος, Πραξαγόρας, Αγνοδίκη, Κτηρίας, Ιπποκράτης και Εριβιώτης, προέβαιναν σε ιάσεις «εξισορροπήσεως ηλεκτρομαγνητικών ρευστών του σώματος» ρυθμίζοντας την αλκαλικότητα και την οξύτητα των οργάνων, προέβαιναν σε ιάσεις με χρήση «αριστερόστροφων αμινοξέων» (αντιβιοτικών) λαμβανόμενων από φυτά, γνωρίζοντας πλήρως ότι μόνον τελευταία ανακάλυψε η μοριακή βιολογία, για την δράση κι αντίδραση των αριστερόστροφων αμινοξέων (των αντιβιοτικών δηλαδή) με τα δεξιόστροφα αμινοξέα (πρωτεΐνες οργανισμών).
Ας μάθουν όλοι οι Έλληνες κι όλες οι Ελληνίδες κι όσοι αγαπούν όλη την αλήθεια πως τα ιερά σύμβολα του Πανίερου Συμβόλου του Ήλιου το γνωστό ΓΑΜΜΑΔΙΟΝ η «ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΗ ΣΒΑΣΤΙΚΑ» και «ΔΕΞΙΟΣΤΡΟΦΗ ΣΒΑΣΤΙΚΑ» ήταν σύμβολα φυσικής και μαθηματικών, με τα οποία οι Έλληνες Πυθαγόρας, Δημόκριτος και Αρίσταρχος εξέφραζαν δεξιόστροφους και αριστερόστροφους πυρήνες ατόμων, πλανήτες, ηλιακά συστήματα, γαλαξίες και συμπαντικούς τομείς συνόλων γαλαξιών.
Ας μάθουν όλοι οι Έλληνες κι όλες οι Ελληνίδες κι όσοι αγαπούν την αλήθεια πως πριν από 2500 χρόνια ο Ιπποκράτης έκανε εγχειρήσεις στον εγκέφαλο και στην καρδιά παρά τα σχεδόν ανύπαρκτα μέσα της εποχής του, πραγματοποιούσε δύσκολες χειρουργικές επεμβάσεις. Εκείνος και οι μαθητές του, αντιμετώπιζαν με επιτυχία περιστατικά της ορθοπεδικής, της καρδιοχειρουργικής και της βασικής χειρουργικής. Ακόμα και επεμβάσεις στο ανθρώπινο κρανίο πραγματοποιούσε ο Ιπποκράτης, όπως διαβάζουμε σε αρκετά από τα έργα του κι έδινε μεγάλη σημασία στην προετοιμασία του ασθενούς φυχολογικά και σωματικά και του χειρουργείου. Στο έργο του "Κατ’ ιατρείον", περιγράφει αναλυτικά πώς ο ασθενής πρέπει να ετοιμάζεται πριν από την κάθε επέμβαση, πώς αποστειρώνονται τα εργαλεία, πως διαμορφώνεται ο χώρος, αλλά και πώς χρησιμοποιείται το τεχνητό και το φυσικό φως κατά την επέμβαση. Οι Αμερικανοί αρχαιοβοτανολόγοι μπόρεσαν για πρώτη φορά να μελετήσουν και να αναλύσουν το περιεχόμενο χαπιών που έφτιαχναν οι γιατροί στην αρχαία Ελλάδα και τα οποία ανακαλύφθηκαν προ 20ετίας, σε ένα ναυάγιο Ελληνικού πλοίου στ' ανοιχτά της Τοσκάνης και από αναλύσεις στο DNA είδαν πως κάθε χάπι ήταν ένα μείγμα από τουλάχιστον δέκα διαφορετικά εκχυλίσματα φυτών, όπως ο ιβίσκος και το σέλινο. «Για πρώτη φορά έχουμε, τα φυσικά στοιχεία όσων περιέχονται στα γραπτά των αρχαίων Ελλήνων γιατρών Διοσκουρίδη και Γαληνού», δήλωσε ο Αλέν Τουγουέιντ του Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Ινστιτούτου Σμιθσόνιαν στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με το New Scientist.
Ας μάθουν όλοι οι Έλληνες κι όλες οι Ελληνίδες πως στα Ιερά Ασκληπιεία γίνονταν και τεχνητές γονιμοποιήσεις για γέννηση παιδιών. Μια από αυτές ήταν και η γνωστή γονιμοποίηση της Σάρας σε Ιερό Ασκληπιείο στην περιοχή της αρχαίας ελληνικής 17πολης των αρχαίων Ελλήνων στην περιοχή του σημερινού Ισραήλ κι απέκτησε ο Αβραάμ τον Ισαάκ. Αργότερα ολοσχερώς κατέστρεψαν τα Ιερά Ασκληπιεία και την Ιερή 17πολη των αρχαίων Ελλήνων. Όμως η αλήθεια δεν μπορεί να χαθεί!..
Με το Ιερό Φως του Απόλλωνα, καλημέρα κάθε ημέρα όλη την ημέρα!
Νότα Κυμοθόη Λογοτέχνης και Εικαστικός
Photography art and writer Nota Kymothoe© Νότα Κυμοθόη /
Copyright ®Νότα Κυμοθόη

Δεν υπάρχουν σχόλια: