Nota Kimothoi© Nότα Κυμοθόη

Nota Kimothoi© Nότα Κυμοθόη
Νότα Κυμοθόη, απόσπασμα από Ποίησή μου με τον τίτλο "Ερατώ" "Παίξε ω Μούσα Ερατώ την άρπα την ανθρώπινη αυτήν οπού αγγίζει τις καρδιές των άκαρδων ανθρώπων που είπαν λόγια ερωτικά και λόγια της αγάπης"/Art Nota Kymothoe© Nότα Κυμοθόη

Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

Νότα Κυμοθόη "Τίμησε την Ποίηση απαγγέλλοντας" Μάρτιος 2024

Νότα Κυμοθόη "Τίμησε την Ποίηση απαγγέλλοντας" Μάρτιος 2024

   Ο πρώτος μήνας της Άνοιξης, ο Μάρτιος ήταν ολοκληρωτικά ο μήνας που είχε την τιμητική της η κορυφαία της Λογοτεχνίας η Ποίηση. Με την καθιερωμένη Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στις 21 του μήνα οι εκδηλώσεις εορτασμού της ημέρας κορυφώθηκαν σε όλη την Γη όλον σχεδόν τον Μάρτιο.
Η Ποιήτρια Νότα Κυμοθόη από την αρχή του μήνα έλαβε μέρος σε μια σειρά από πολλές ποιητικές εκδηλώσεις τιμώντας την Ποίηση.
1) Στην ΛΑΜΙΑ 31 Μαρτίου 2024, The Blind Pig: 
Στην παραπλεύρως εικόνα, η Νότα Κυμοθόη αποδεχόμενη την Πρόσκληση του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων και της Δημόσιας - Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λαμίας, απαγγέλλει Ποίησή της με τον τίτλο "Γυναίκα"* από την ομότιτλη υπό έκδοση ποιητική συλλογή της. Η εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης, ήταν αφιερωμένη στην εκ Φθιώτιδος από την Υπάτη Ποιήτριας Αγανίκη - Αινιάνος Μαζαράκη (1838-1892).  
*(Το Ποίημα Νότα Κυμοθόη "ΓΥΝΑΙΚΑ" παραδόθηκε σε αντίγραφο στην Πρόεδρο κ. Λίλη Τσώνη)

Με επιτυχία μεγάλη πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στον Πολυχώρο The Blind Pig της πρωτεύουσας του νομού Φθιώτιδος. Πλήθος κόσμου, Ποιήτριες και Ποιητές, μέλη και φίλοι των δυο φορέων διοργάνωσης, ήρθαν για να παρακολουθήσουν τις απαγγελίες των ωραίων ποιημάτων.
  Το Δ.Σ. του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων με την σπουδαίας προσωπικότητας Πρόεδρό του κ. Λίλη Τσώνη, αγκάλιασε με αγάπη, σαν στοργική μητέρα όλα τα μέλη, δίνοντας άπλετο χρόνο για τις απαγγελίες της Ποίησης του κάθε συμμετέχοντος Ποιητή και Ποιήτριας.
Η όμορφη εκδήλωση πλαισιώθηκε από τις μελωδίες μουσικής σαξόφωνου του Θανάση Φυσέκη και κιθάρας του Αλέξανδρου Χασιώτη.

2) Στο ΕΚΠΑ 21 Μαρτίου 2024, Αθήνα:
 Την επίσημη ημέρα εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, η Νότα Κυμοθόη, αποδεχόμενη την Πρόσκληση προσήλθε στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), μαζί με Ποιητές και Ποιήτριες από όλο τον κόσμο.
  Στην εικόνα, απαγγέλλει Ποίησή της στα Προπύλαια του ΕΚΠΑ, σε πλήθος κόσμου που ήταν συγκεντρωμένος. Επέλεξε Ποίησή της δημοσιευμένη στο δίγλωσσο ποιητικό βιβλίο της με τον τίτλο στην ελληνική γλώσσα "ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΔΩΡΕΑ" και στην αγγλική γλώσσα "UNIVERSE'S BEQUEST" Εκδόσεις Όστρια 2023. 

Απήγγειλε στην ελληνική γλώσσα δύο Ποιήματά της α) "Των λαών το γεφύρι" που έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και κυκλοφορεί σε Ανθολογίες Ποίησης. Είναι βραβευμένο Ποίημα το 1992 μαζί με άλλα Ποιήματά της στην ιταλική γλώσσα, από την AKADEMIA UNIVERCALE "FEDERICO II DI SVEVIA" με το OSCAR "Antonietta di Bari Bruno" PRIMA CLASSIFICATA SEZIONE: POESIE INFEDITE EUROCONCORSO DI POESIA. 


Αυτό το Ποίημα έχει άμεση σχέση με τον ελληνικό Πολιτισμό, την διάδοση της ελληνικής σκέψης και Ποίησης και την διάδοση της ελληνικής γλώσσας. Έχει δημοσιευτεί και στο βιβλίο της "Το Λ των λέξεων και του Λόγου" Δοκίμια 2017 ως αφιέρωση.

 Στη συνέχεια απήγγειλε το Ποίημά της με τίτλο "Αυτή είναι η Ελλάδα", από το ίδιο βιβλίο της, που έχει σχέση με το ελληνικό Φως της πατρίδας μας, την ελληνική φιλοξενία, το πανανθρώπινο αρχαίο ελληνικό Πνεύμα, τις διαχρονικές αρχαίες ελληνικές αξίες και τα ελληνικά ιδανικά.





Προσκεκλημένη από τον σπουδαίο  Καθηγητή Βυζαντινής Μουσικολογίας και Ψαλτικής Τέχνης Τμήμα Μουσικών Σπουδών Φιλοσοφική Σχολή Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αχιλλέα Γ. Χαλδαιάκη (εικόνα παραπλεύρως).






3) ΣΑΡΟΓΛΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ 20 Μαρτίου 2024, Αθήνα

Η Νότα Κυμοθόη αποδεχόμενη την Πρόσκληση της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ.) για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, απήγγειλε στις 20 Μαρτίου 2024 Ποίησή της στο Σαρόγλειο Μέγαρο Αθηνών. Την εκδήλωση αυτή παρακολούθησε η ευγενής παρουσία του κ. Νικολάου Κούκη Προέδρου του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού, μαζί με μέλη και φίλους της Ποίησης και του Πολιτισμού.
Η εκδήλωση αυτή ήταν αφιερωμένη στην επανάσταση του 1821 και στην εθνική γιορτή της Ελλάδας της 25ης Μαρτίου. Η Νότα Κυμοθόη επέλεξε να απαγγείλει ένα μικρό μέρος Ποίησή της με τον τίτλο "ΕΛΛΑΔΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ". Πρόκειται για την βραβευμένη Ποίησή της με το Α΄ Παγκόσμιο Βραβείο Ποίησης το 2021 από Καθηγητές Πανεπιστημίου στον Ι΄ Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ποίησης της Αμφικτυονίας Ελληνισμού, για τα 200 χρόνια εορτασμού της Ελλάδας (1821-2021) απελευθέρωσης της πατρίδας μας από τον οθωμανικό ζυγό.



Η Ποίηση αυτή, πρώτη φορά ακούγεται σε απαγγελία δημοσίως. Η Ποιήτρια ευελπιστεί να ακουστεί δημόσια όλη της αυτή η Ποίηση έκτασης τεσσεράμισι ( 4 και 1/2 ) σελίδων, που μιλάει για την Ελλάδα!
Παραπλεύρως στην εικόνα εικονίζεται το μικρό μέρος, που απαγγέλθηκε σε αυτήν την εκδήλωση.








 
Η Ποίηση της αυτή έχει δημοσιευτεί στην ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ το 2021 στην Θεσσαλονίκη και βρίσκεται σε πολλές Δημόσιες Βιβλιοθήκες, Προξενεία, Προεδρικά Μέγαρα στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό και την χαιρετίζει ο τότε Υφυπουργός Εσωτερικών Αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης και ο Πρόεδρος της Αμφικτυονίας Ελληνισμού κ. Δημήτρης Μπουκόνης.


4) ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 5 Μαρτίου 2024, Αθήνα

Η Νότα Κυμοθόη Λογοτέχνης και Εικαστικός-Ποιήτρια, αποδεχόμενη την Πρόσκληση της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ.) τίμησε τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας στο Μέγαρο Μουσικής με απαγγελία Ποίησή της.  Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην γυναίκα από την Π.Ε.Λ. 
 Απήγγειλε Ποίησή της η Νότα Κυμοθοη με τον τίτλο "ΓΥΝΑΙΚΑ"* από την υπό έκδοση ποιητική της συλλογή με τον ίδιο τίτλο.
Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 5 Μαρτίου 2024, είχε μεγάλη επιτυχία. Τιμήθηκε η πολυαγαπημένη των γραμμάτων και των τεχνών Δρ. Φιλολογίας του ΕΚΠΑ Ανθούλα Δανιήλ, παρουσιάζοντας το σπουδαίο της έργο. 
* ΓΥΝΑΙΚΑ (όμοιος τίτλος Ποίησης, διαφορετικού νοήματος από την Ποίηση που απαγγέλθηκε στην Λαμία με τον Όμιλο Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων)

Στο Μέγαρο Μουσικής όπου διακρίνονται σπουδαίες προσωπικότητες των Ελληνικών Γραμμάτων και του Ελληνικού Πολιτισμού!



Η Ποίηση ενώνει την ανθρωπότητα και η Νότα Κυμοθόη συμβάλει με την παρουσία της και την ποιοτική της ποιητική γραφή στην διάδοση του ελληνικού Πνεύματος των γραμμάτων και των τεχνών! 

                                         ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΝΟΤΑΣ ΚΥΜΟΘΟΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: