Nota Kimothoi© Nότα Κυμοθόη

Nota Kimothoi© Nότα Κυμοθόη
Νότα Κυμοθόη, απόσπασμα από Ποίησή μου με τον τίτλο "Ερατώ" "Παίξε ω Μούσα Ερατώ την άρπα την ανθρώπινη αυτήν οπού αγγίζει τις καρδιές των άκαρδων ανθρώπων που είπαν λόγια ερωτικά και λόγια της αγάπης"/Art Nota Kymothoe© Nότα Κυμοθόη

Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Νότα Κυμοθόη "Πυθαγόρας ο Έλλην από τη Σάμο"


Νότα Κυμοθόη" Πυθαγόρας ο Έλλην από τη Σάμο"

" ΤΟ ΓΑΡ ΣΟΦΟΤΑΤΟΝ ΤΩΝ ΟΝΤΩΝ ΕΣΤΙΝ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ "

ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ, ΕΛΛΗΝ από τη Σάμο!!!

Το γνωστό ΠΥΘΑΓΌΡΕΙΟ ΘΕΩΡΗΜΑ=Το τετράγωνον της υποτείνουσας ισούται με το άθροισμα των τετραγώνων των δύο καθέτων πλευρών του, το μαθαίνουμε στο Γυμνάσιο απέξω. Υποχρεωτικά, αλλά μόνον ξερά, δίχως πραγματική γνώση.
Τα Μαθηματικά και η αρχαία ελληνική γλώσσα έχουν άμεση σχέση. Κι όμως η σκοτεινάγρα με το νόμο του 330 μ. Χ. κατέστρεψε ολοσχερώς τον ιερό αυτόν σύνδεσμο, εξαφανίζοντας 20.000.000 αρχαίους Έλληνες κι αρχαίες Ελληνίδες. Ανάμεσά τους ήταν σπουδαίοι Ιεροί Δάσκαλοι και μαθητές τους...
Τον Απρίλιο του 2013, στον Κρότωνα της Κάτω Ιταλίας, ομάδα Αμερικανών αρχαιολόγων κι άλλων επιστημόνων, σε ανασκαφές που κάνουν, ανακαλύπτουν την αρχαία πυθαγόρεια σχολή.
Στα δύο υπόγεια επίπεδα της ανασκαφής, ήρθαν στο φως κάποια γλυπτά, τα οποία είναι γεμάτα με κωδικοποιημένες παραστάσεις, που περιέχουν μυστηριώδεις συνδυασμούς διαφόρων γραμμάτων του αρχαίου ελληνικού αλφαβήτου. Στην προσπάθειά τους να τους αποκωδικοποιήσουν, φέραν Έλληνα μαθηματικό στον Κρότωνα κι αρχίζει μεγάλος αγώνας για την αποκωδικοποίηση των κωδικοποιημένων επιγραφών. Έτσι ανακαλύφθηκε το τρίτο υπόγειο επίπεδο, όπου κρύβονταν για αιώνες τα σπουδαία μυστικά και υψίστης σημασίας που φέρνουν τη γνώση του Πυθαγόρα ως εμάς!!!
Ο ΕΛΛΗΝ ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ είναι καιρός να διδαχτεί και να μελετηθεί σε σχέση με την φιλοσοφία της ελληνικής γλώσσας και των μαθηματικών, για τη φώτιση του νου!!!
Νότα Κυμοθόη

Νότα Κυμοθόη "Πυθαγόρας ο Έλλην από τη Σάμο"© Νότα Κυμοθόη

Δεν υπάρχουν σχόλια: