Nota Kimothoi© Nότα Κυμοθόη

Nota Kimothoi© Nότα Κυμοθόη
Νότα Κυμοθόη, απόσπασμα από Ποίησή μου με τον τίτλο "Ερατώ" "Παίξε ω Μούσα Ερατώ την άρπα την ανθρώπινη αυτήν οπού αγγίζει τις καρδιές των άκαρδων ανθρώπων που είπαν λόγια ερωτικά και λόγια της αγάπης"/Art Nota Kymothoe© Nότα Κυμοθόη

Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

ΝΟΤΑ ΚΥΜΟΘΟΗ "Ο ΜΕΓΑΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ"

ΝΟΤΑ ΚΥΜΟΘΟΗ
Ο ΜΕΓΑΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Ο Μέγας και 'Αγιος Βασίλειος, κρατά τις ΕΥΛΟΓΙΕΣ αυτής της Νέας Χρονιάς
και από σήμερα τις δίνει στους ευλογημένους της γης που έχουν κατανοήσει
το νόημα της Αγάπης!
Αγάπη, για την οποία όλοι μιλάνε με τόση ευκολία και προφέρουν τα χείλη τους το ρήμα"αγαπώ", αλλά δεν έχουν κατανοήσει μήτε τι σημαίνει, μήτε την μεγάλη έννοια, οπού κρύβει. Δεν έρχεται σαν "καλικάντζαρος" από τις καμινάδες, μήτε δρασκελά σαν κλέφτης τις αυλές των σπιτιών. Έρχεται με ΕΙΡΗΝΗ, ΑΓΑΠΗ και ΧΑΡΑ από την πόρτα του κάθε σπιτιού και προσφέρει ΑΦΘΟΝΙΑ ΑΓΑΘΏΝ, ΧΑΡΑ, ΕΥΧΕΣ για ΌΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ και δημιουργεί ΓΑΛΗΝΗ και ΕΙΡΗΝΗ στα σπιτικά και στις καρδιές των ανθρώπων, που γνωρίζουν να σέβονται και να τιμούν την ΜΙΑ και ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ της πραγματικής ΑΓΑΠΗΣΗ σε όλες τις εκδηλώσεις αυτής της ζωής που βλέπουν τα σωματικά μάτια και της άλλης της πνευματικής, που αντιλαμβάνεται ο νους, η καρδιά και το πνεύμα!..
Δεν έχει καμιά σχέση με τον παχουλό γέρο της εμπορικής αγοράς που με τόσες κατασκευές δημιουργεί στο βλέμμα των παιδιών μια ψεύτικη εικόνα της πραγματικότητας.
Όλη η αφθονία είναι δοσμένη από το Θεό για όλο τον κόσμο κι όλοι οι άνθρωποι αυτήν την πρώτη ημέρα του νέου χρόνου, ανταλλάσσουν ευχές και ευελπιστούν να έχουν χαρά, αφθονία και αγαθά σε όλα τα επίπεδα. Όλοι εύχονται για τους εαυτούς τους το καλό. 
Αλήθεια, εύχονται το ίδιο και για όλους τους άλλους;
Εδώ λοιπόν είναι το μυστικό της ευτυχίας και της χαράς για το Νέο Έτος! Πρώτα λοιπόν να εύχεστε το καλό για τους άλλους κι ύστερα για τους εαυτούς σας.
Εάν το καλό είναι παντού κι εσύ έχεις μέσα στην καρδιά σου αγάπη, τότε κι εσύ κι εσύ κι εσύ κι ο άλλος αλλά κι εσύ θα έχεις καλό!
Γι αυτό λοιπόν, ο Άγιος Βασίλειος αυτήν την άγια ημέρα έφτιαξε πίτες, τις γνωστές βασιλόπιτες κι έβαλε μέσα κοσμήματα και τις μοίρασε στους πιστούς ενορίτες του. Έτσι ο κάθε ένας πήρε τρώγοντας χρυσά και πολύτιμα δώρα...(έχω μια παλιότερη ανάρτηση για το άγιο αυτό έργο του)
ΕΥΧΟΜΑΙ
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΗ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ για το δικό σας ΑΝΏΤΕΡΟ ΚΑΛΟ και για το ΑΝΩΤΕΡΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ
ΝΑΝΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΡΗΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΚΑΛΙΑ
ΧΑΡΑΣ, ΑΓΑΠΗΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ
ΚΑΙ ΚΑΛΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ!..
ΜΕ ΦΩΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ
ΝΟΤΑ ΚΥΜΟΘΟΗ
!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!
!!!!
!!
!
Νότα Κυμοθόη© Nota Kimothoi

© Nότα Κυμοθόη 


Δεν υπάρχουν σχόλια: