Nota Kimothoi© Nότα Κυμοθόη

Nota Kimothoi© Nότα Κυμοθόη
Νότα Κυμοθόη, απόσπασμα από Ποίησή μου με τον τίτλο "Ερατώ" "Παίξε ω Μούσα Ερατώ την άρπα την ανθρώπινη αυτήν οπού αγγίζει τις καρδιές των άκαρδων ανθρώπων που είπαν λόγια ερωτικά και λόγια της αγάπης"/Art Nota Kymothoe© Nότα Κυμοθόη

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΤΟ 2.748 π.Χ. Γράφει η Νότα Κυμοθόη


ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗΆδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .
ΤΟ 2.748π. Χ.
Γράφει η Νότα Κυμοθόη

Σ΄ ένα αγρόκτημα της περιοχής Κένσιγκτον στην Πολιτεία Μινεσσότα των Η.Π.Α., βρέθηκε η παραπάνω στήλη με εγχάρακτη γραφή σε Ελληνικής γλώσσα και βρίσκεται στο Μουσείο της Μινεσσότας. Η επιγραφή αναφέρεται στους Μινύες, οι οποίοι ήταν ελληνικό φύλλο και είχαν στην επικράτειά τους τον Βοιωτικό Ορχομενό, τον Αρκαδικό Ορχομενό, την περιοχή της Θήβας και στην Μαγνησία την Ιωλκό κι  όλα τα κέντρα που είναι γνωστά από την Αργοναυτική Εκστρατεία.
Υπήρξαν σπουδαίοι και περίφημοι εφευρέτες και κατασκευαστές αλλά και τεχνοκράτες για την εποχή τους, καθώς είχαν δημιουργήσει τρόπους να χρησιμοποιούν τα πολύτιμα υλικά της γης κι άνοιγαν ορυχεία. Δημιούργησαν μια τεράστια Αυτοκρατορία στην εποχή τους, χτίζοντας σπουδαίους ναούς και οικοδομήματα, γιατί ήταν εξαιρετικοί Αρχιτέκτονες αλλά και μεταλλουργοί. Αυτό αποδεικνύεται, σύμφωνα πάντα με τον κο Σπυρόπουλο από τις ανασκαφές στην Λακεδαίμονα (Πελλάνα), όπου βρέθηκαν πλήθος αποδείξεων για την κατασκυή Πυραμοειδών κτισμάτων, όπως των Πυραμίδων της Αιγύπτου αλλά και των Ναών του Ήλιου στην Κεντρική Αμερική (Ίνκας και Αζτέκων). 
Αργοναύτες Μινύες, από τη Μαγνησία, γυναίκες (15) και άντρες (25) με αρχηγό τον Οέρμοε ή Ερμίονα με τρία καράβια έπλευσαν δυτικά κι έφτασαν ύστερα από 60 ημέρες ταξίδι, στη σημερινή Μινεσσότα. Εκεί έχτισαν τον οικισμό τους από 20 κατοικίες και προς τιμή του βασιλιά της Μαγνησίας, απ΄όπου ξεκίνησαν εκείνη την εποχή και ήταν ο ΜΙΝΕΑΣ κι έδωσαν την ονομασία ΜΙΝΕΑΣΟΤΑ=Μινέας + οτα=όπου δήποτε.

Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .

© Nότα Κυμοθόη 



Δεν υπάρχουν σχόλια: