Nota Kimothoi© Nότα Κυμοθόη

Nota Kimothoi© Nότα Κυμοθόη
Νότα Κυμοθόη, απόσπασμα από Ποίησή μου με τον τίτλο "Ερατώ" "Παίξε ω Μούσα Ερατώ την άρπα την ανθρώπινη αυτήν οπού αγγίζει τις καρδιές των άκαρδων ανθρώπων που είπαν λόγια ερωτικά και λόγια της αγάπης"/Art Nota Kymothoe© Nότα Κυμοθόη

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ:ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ

ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
"ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ"Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .

Γράφει η Νότα Κυμοθόη

Και το όνομά του το γράφει με ένα ¨ν"!..
Ένας νέος Έλληνας άντρας, μορφωμένος και διανοούμενος, που αποφάσισε να κατέβει στην πολιτική σκηνή του τόπου μας με το ΣΥΡΙΖΑ, για τον ίδιο ακριβώς λόγο, οπού οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, είχαμε θυμώσει. "ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ" με τους τοκογλύφους και τους μιζαδόρους, που έφτασαν την όμορφη χώρα μας στην κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Μέσα λοιπόν από αυτήν την κρίση, αποφάσισε να φτάσει εδώ οπού με τόλμη, σχέδια κι αποφάσεις ζωής, μαζί με όλη την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ορκίστηκε να στερεώσει τη χώρα απ΄ τα οικονομικά της συντρίμια.

Όλοι στην Ελλάδα, στην Ε.Ε. αλλά και σε όλο τον κόσμο, κρέμονται από τις αποφάσεις και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, σε θέματα που αφορούν την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα. Μιας χώρας υπερήφανης, αλλά και κληρονόμου μιας μεγάλης Πνευματικής, Γεωγραφικής και Γεωφυσικής αφθονίας, την οποία έως τώρα, δεν έχουν διαχειριστεί σωστά για να έχει η Ελλάδα τη ΔΥΝΑΜΗ που έχει. Το γιατί, το γνωρίζουμε αν όχι όλοι, τουλάχιστον οι περισσότεροι που σκεφτόμαστε κι ερευνούμε. Γιατί "δεν τα φάγαμε μαζί", με όλους όσους, ενώ διαχειρίζονταν τις υπηρεσίες του Δημοσίου, τσέπωσαν για όφελός τους τόσα πολλά, που απ΄όπου κι αν ψάξουμε, μόνον ΣΚΑΝΔΑΛΑ ξεπετάγονται.

Ελπίζουμε να νοικοκυρέψει τη χώρα μας ο Νέος Υπουργός Οικονομικών και χαιρόμαστε γιατί η έως τώρα παρουσία του δεν πέρασε και δεν περνάει απαρατήρητη.
Η αρρενωπότητά του και η γνησιότητα αλλά και ο καθαρός λόγος του να ξεκαθαρίζει τα θέματα της ελληνικής οικονομίας, έχει ενθουσιάσει και βλέπουν στον τρόπο του αυτό που έως τώρα, δεν κυκλοφορούσε στους διαδρόμους της πολιτικής σκηνής. Καθηγητής σε έδρες Οικονομικών Πανεπιστημίων με τρόπο σκέψης οξύ και σπαθάτο, έτσι όπως και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΨΗ ΤΟΥ!..


Σε ένα από τα βιβλία του με τον τίτλο: "Η ΓΕΝΝΕΣΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ", αφηγείται όλα εκείνα τα γεγονότα του 2006 έως 2014, που έσυραν την πατρίδα μας Ελλάδα στην χρεοκοπία Δηλαδή καταγράφει και αφηγείται ο ίδιος όλα τα αίτια για την κρίση του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα αλλά και τις τράπεζες. Συνοψίζει όλες τις αιτίες της οικονομικής και πολιτικής κρίσης και προτείνει τρόπους υπέρβασης. 
Για όσους λοιπόν επιθυμούν να κατανοήσουν τον τρόπο του Γιάνη Βαρουφάκη και δεν έχουν τρόπο να τον γνωρίσουν από κοντά, ας διαβάσουν αυτά που γράφει. Είναι τόσο δυνατός ο λόγος του και τόσο οξυδερκής η σκέψη του, που θα σας καταπλήξει.

Για όσους θέλουν μπορούν να δουν και να διαβάσουν τα βιβλία του Γιάνη Βαρουφάκη και Υπουργού Οικονομίας στην Ελλάδα:Οι Έλληνες ας μάθουν, αφού ξέρουν γραφή κι ανάγνωση για το τι συμβαίνει σήμερα στην παγκόσμια οικονομική σκηνή! Ας είμαστε υπερήφανοι που έχουμε έναν τόσο σπουδαίο Έλληνα για Υπουργό, στον τομέα της οικονομίας που πάσχει η χώρα μας και επειδή ο ίδιος, είναι ΈΝΑΣ ΣΠΑΝΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ, αν αγαπάμε τη χώρα μας, ας τον βοηθήσουμε, ο καθένας χωριστά με το δικό του τρόπο!..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ.
Γιατί ο λόγος ο γραπτός, μένει!..

1ο ΒΙΒΛΙΟ "ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ": ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΟΠΩΣ ΔΗΠΟΤΕ. Δαθέσιμο και στα ελληνικά από τις εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗΣ αλλά και σε γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, τσέχικα, φιλανδικά...

Να τι έχουν σχολιάσει για το βιβλίο...

Το Παγκόσμιο Μινώταυρος: Αμερική, οι πραγματικές αιτίες της χρηματοπιστωτικής κρίσης και το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας  (επίσης διαθέσιμο στα γερμανικά, ελληνικά, τσέχικα, ιταλικά και ισπανικά, γαλλικά και φινλανδικά) του 2011, 2η έκδοση 2013

Σχολιάζουν γι΄αυτό το βιβλίο:
1. «Αν θέλετε να μάθετε πόσο σοβαρή είναι η σημερινή κρίση είναι, θα πρέπει να διαβάσετε το βιβλίο του. Με μεγάλη ευγλωττία, Γιάνης Βαρουφάκης ισχυρίζεται ότι τα τρέχοντα οικονομικά προβλήματα που συνδέονται με τις αναδυόμενες γραμμές υπαιτιότητα του διεθνούς νομισματικού συστήματος. Οι ΗΠΑ (ο Μινώταυρος) που χρησιμοποιείται για τη ρύθμιση του διεθνούς νομισματικού συστήματος, αλλά όχι περισσότερο? και αυτό σημαίνει αποφασιστικά ότι δεν υπάρχει κανένας μηχανισμός ανακύκλωσης πλεονασμάτων που μπορούν να σταθεροποιήσουν αξιόπιστα την παγκόσμια οικονομία. Ο ελέφαντας στο δωμάτιο, να το πω έτσι, είναι ένας ανασταλτικός Μινώταυρος ». Καθ Shaun Hargreaves-Heap, Πανεπιστήμιο του East Anglia
2.«Στην πιο πλήρη οδηγό για τη σύγχρονη οικονομική κρίση έχει γραφτεί ακόμη, Γιάνης Βαρουφάκης ιχνηλατεί τη διαδρομή από την μεταπολεμική αμερικανική οικονομική υπεροχή στην τρέχουσα κατάσταση. Προκλητικής θέσης αυτού του βιβλίου, γραμμένο στη ζωντανή και παθιασμένη πεζογραφία, είναι αυτό που ούτε οι ΗΠΑ ούτε η ΕΕ ούτε κανένα άλλο έθνος δεν μπορεί να αποκατασταθεί πλέον ισχυρή παγκόσμια ανάπτυξη.Είτε συμφωνείτε είτε διαφωνείτε, ζωντανή και παθιασμένη πεζογραφία αυτού του βιβλίου θα σας εμπλέξει την καρδιά και το μυαλό, και κρατάτε δέσμια την τελευταία λέξη. Το Global Μινώταυρος είναι ένα αριστούργημα που καταγράφει για όλο το χρόνο η πρόκληση της εποχής μας ». Καθ Gary Dymski, το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Riverside


3.«Γιάνης Βαρουφάκης είναι ένας σπάνιος οικονομολόγος: Στέλεχος και εξηγώντας τις ιδέες, στην ευχάριστη θέση να συμμετάσχουν σε δημόσιες συζητήσεις και είναι σε θέση να βάλει πειθαρχία του σε ένα ευρύτερο πλαίσιο. Μπορεί να μην συμφωνώ με ό, τι λέει, αλλά θα απολαύσετε τον τρόπο που το λέει. " 
Aditya Chakrabortty, The Guardian επικεφαλής συγγραφέας της οικονομίας

ΝΑ ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ...
Σε αυτό το αξιόλογο και προκλητικό βιβλίο, Γιάνης Βαρουφάκης διαψεύδει τον μύθο ότι χρηματιστικοποίησης, αναποτελεσματική ρύθμιση των τραπεζών, της απληστίας και της παγκοσμιοποίησης ήταν οι βασικές αιτίες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Μάλλον, είναι συμπτώματα μιας πολύ βαθύτερης δυσφορία που μπορεί να εντοπιστεί σε όλη τη διαδρομή πίσω στο μεγάλο κραχ του 1929, στη συνέχεια μέχρι τη δεκαετία του 1970: η ώρα όταν γεννήθηκε μια «Παγκόσμια Μινώταυρος». Ακριβώς όπως οι Αθηναίοι διατήρησαν σταθερή ροή των αφιερωμάτων στο Κρητικό θηρίο, έτσι ώστε το «υπόλοιπο κόσμο» άρχισε να στέλνει απίστευτα ποσά κεφαλαίων στην Αμερική και η Wall Street. Έτσι, η Παγκόσμια Μινώταυρος έγινε η «μηχανή» που τράβηξε την παγκόσμια οικονομία από τις αρχές του 1980 έως το 2008.
Η σημερινή κρίση στην Ευρώπη, οι έντονες συζητήσεις σχετικά με λιτότητα έναντι περαιτέρω φορολογικά κίνητρα στις ΗΠΑ, η σύγκρουση μεταξύ των αρχών της Κίνας και την κυβέρνηση Ομπάμα στις συναλλαγματικές ισοτιμίες είναι οι αναπόφευκτες συμπτώματα της αποδυνάμωσης Μινώταυρου? ενός παγκόσμιου «σύστημα», το οποίο είναι πλέον ως βιώσιμη, διότι δεν είναι ισορροπημένη. Πέρα από αυτό, ο Γιάνης Βαρουφάκης καθορίζει τις επιλογές που έχουμε στη διάθεσή μας, για την επαναφορά του λόγου μας στην παγκόσμια οικονομική τάξη. Ας δούμε τα κοινωνικο οικονομικά γεγονότα και τις κρυφές ιστορίες που διαμόρφωσαν τον κόσμο ως σήμερα.

2ο ΒΙΒΛΙΟ "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΑΦΕΙΑ": ΓΙΑΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

Οικονομική άσάφεια: Μια προσωπική συνάντηση με τον ιδιαίτερο Νέμεση των οικονομολόγων , 2013. Θα το βρείτε στις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ





3ο ΒΙΒΛΙΟ "ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ" ΓΙΑΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια: