Nota Kimothoi© Nότα Κυμοθόη

Nota Kimothoi© Nότα Κυμοθόη
Νότα Κυμοθόη, απόσπασμα από Ποίησή μου με τον τίτλο "Ερατώ" "Παίξε ω Μούσα Ερατώ την άρπα την ανθρώπινη αυτήν οπού αγγίζει τις καρδιές των άκαρδων ανθρώπων που είπαν λόγια ερωτικά και λόγια της αγάπης"/Art Nota Kymothoe© Nότα Κυμοθόη

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

"100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ" ΓΡΑΦΕΙ Η ΝΟΤΑ ΚΥΜΟΘΟΗ


100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ
ΓΡΑΦΕΙ Η ΝΟΤΑ ΚΥΜΟΘΟΗΆδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .

Κλείνουν 100 ολόκληρα χρόνια από το ξεκλήρισμα των Αρμενίων...
Η εφημερίδα New York Times,  κάλυψε το θέμα εκτενώς με 145 συνολικά άρθρα το 1915,  χρησιμοποιώντας τον όρο "σφαγή" και είναι χαρακτηριστικός ο τίτλος ρεπορτάζ του 1915 «Έκκληση προς την Τουρκία να σταματήσει τις σφαγές"Το άρθρο αυτό, παρουσιάζει αποσπάσματα απομνημονευμάτων του τότε Αμερικανού πρέσβη Henry Morganthau όπως: "Όταν οι τουρκικές αρχές έδωσαν τις εντολές για απελάσεις των Αρμενίων, αυτές, ήταν διαταγή θανάτου". 
Σύμφωνα με τους Αρμένιους, 1.500.000 ομοεθνείς τους εξοντώθηκαν με συστηματικό τρόπο μεταξύ του 1915 και του 1917, στα τελευταία χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και περίπου 20 χώρες, μεταξύ των οποίων η Γαλλία και η Ρωσία, έχουν αναγνωρίσει ότι πρόκειται για γενοκτονία.

Στις 24 Απριλίου 2015, ας κρατήσουμε 1' σιγή, γι' αυτούς τους ανθρώπους που σφαγιάσθηκαν κι εξοντώθηκαν ν΄αναπαυτούν οι ψυχές τους... κι ας αναλογιστούμε, όλοι εμείς οι σημερινοί πολιτισμένοι άνθρωποι, όλες τις σημερινές μετακινήσεις των πληθυσμών κι ας δώσουν οι υπεύθυνοι τον ανάλογο σεβασμό κι ας παρθούν αυστηρά μέτρα, για την προστασία της  εξόντωση των ανθρώπων...
Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .

© Nότα Κυμοθόη 

Δεν υπάρχουν σχόλια: