Nota Kimothoi© Nότα Κυμοθόη

Nota Kimothoi© Nότα Κυμοθόη
Νότα Κυμοθόη, απόσπασμα από Ποίησή μου με τον τίτλο "Ερατώ" "Παίξε ω Μούσα Ερατώ την άρπα την ανθρώπινη αυτήν οπού αγγίζει τις καρδιές των άκαρδων ανθρώπων που είπαν λόγια ερωτικά και λόγια της αγάπης"/Art Nota Kymothoe© Nότα Κυμοθόη

Πέμπτη, 9 Απριλίου 2015

"Ο ΥΨΩΘΕΙΣ ΕΝ ΤΩ ΣΤΑΥΡΩ" Γράφει η Νότα Κυμοθόη

φωτογραφία από Νότα Κυμοθόη

"Ο ΥΨΩΘΕΙΣ ΕΝ ΤΩ ΣΤΑΥΡΩ"
Γράφει η Νότα Κυμοθόη

Εκείνη την ημέρα...οι στρατιώτες, κρατούσαν τον Ιησούν και τον πήγαν στον Αρχιερέα Καϊάφα όπου ήρθαν οι Γραμματείς και οι Πρεσβύτεροι. Γνωρίζουμε, από ιστορικές πηγές ποιος ήταν και τι ήταν ο Καϊάφας και οι συν αυτώ Γραμματείς και Πρεσβύτεροι...και για ποιο λόγο μισούσαν τον Ιησού, όπως μισούσαν και τον Ιωάννη τον Πρόδρομο. 
Εκείνη την ιστορική περίοδο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, στα Ιεροσόλυμα η μητέρα του Ιησού η Μαρία, η Παναγία μας, είδε να καταδικάζεται ο γιος της και Θεός δίχως να έχει διαπράξει κανένα αδίκημα. 
Οι Αρχιερείς και οι Πρεσβύτεροι του Ναού του Σολομώντος αλλά και όλο το Συνέδριο του Ναού αναζητούσαν μια ψευδομαρτυρία κατά του Ιησού για να τον θανατώσουν και δεν εύρισκαν. Αλλά πλήρωσαν δυο ψευδομάρτυρες και αυτοί είπαν: "ούτος έφη, δύναμαι καταλύσαι τον ναόν του Θεού και δια τριών ημερών οικοδομήσαι αυτόν". Ο Καϊάφας ρωτούσε τον Ιησού να απολογηθεί, αλλά δεν μιλούσε. Ο Καϊάφας που ήταν Αρχιερέας και φανταστείτε τη μεγάλη δύναμη κι επιρροή που ασκούσε σε όλη την περιοχή με όλο του το σόι των Αρχιερέων, Γραμματέων και Πρεσβυτέρων μέσα στο Ναό του Σολομώντος. Αλλά ταυτόχρονα υποστήριζε και τον Καίσαρα.
Μήπως πρέπει να μελετήσουμε και να δούμε τι δίδασκε ο Ιησούς; Μήπως πρέπει να δούμε ιστορικά εκείνη τη σκοτεινή ιστορική περίοδο, η οποία έμοιαζε σαν τις δικές μας ημέρες αυτή την εποχή;
Μετά από τη μεγάλη Ελληνική Αυτοκρατορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, οι Ρωμαίοι είχαν αρχίσει να καταστρέφουν όλο αυτό το σπουδαίο οικοδόμημα των Μεγάλων Μυστών και Μυστηρίων, τα οποία είχαν αλλοτριωθεί με τις θυσίες των αιμάτων και τις κτηνοβασίες κι ακολασίες των συμποσίων...Οι Αρχιερείς του Ναού του Σολομώντος, που δεν συμπαθούσαν το Αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα μήτε τα Ιερά Μυστήρια των Ελλήνων αλλά μήτε των Αιγυπτίων, μήτε των Κρητών, μήτε των Θρακών, είχαν κάθε λόγο να μισούν εκείνους που συνέχιζαν με ευλάβεια και πίστη να επιμένουν στον Έναν Θεό του Φωτός!..
Θυμωμένος ο Καϊάφας είπε στον Ιησού: "Σε εξορκίζω κατά του Θεού του ζώντος*, για να μας πεις εάν εσύ είσαι ο Χριστός, ο γιος του Θεού".(*Τον εξορκίζει κατά του Θεού του ζώντος, ο Καϊάφας. Τι εννοεί; Ποιος ήταν εκείνη την εποχή ο Θεός ο ζών; Ποιος ήταν ο ζωντανός Θεός;)
Κι ο Ιησούς απαντάει: "συ είπας. Πλην λέγω υμίν, απ΄ άρτι όψεσθε τον Υιόν του ανθρώπου καθήμενον εκ δεξιών της δυνάμεως και ερχόμενον επί των νεφελών του ουρανού".(εσύ είπες. Εκτός του ότι λέγω σε εσάς, πως πριν συμπληρωθεί ο χρόνος θα δείτε τον Υιό του ανθρώπου να κάθεται στα δεξιά της δύναμης και να έρχεται επάνω σε ομιχλώδη ουρανό"
Και θυμωμένος ο Καϊάφας έσκισε τα ρούχα του, λέγοντας πως ο Ιησούς βλαστήμησε. Κι όλοι μαζί συμφώνησαν με τον Καϊάφα και τον στο πρόσωπο και τον σκαμπίλησαν και τον χτύπησαν...
Τότε τον πήραν από εκεί και τον οδήγησαν μπροστά στον Πιλάτο για να τον δικάσει εκείνος, επειδή ήθελαν να φάνε το Πάσχα για να μη μολυνθούν... 
Και ο Πιλάτος τους ρώτησε: "Για ποια κατηγορία φέρατε αυτόν τον άνθρωπο εδώ;"
Και ο Καϊάφας μαζί με τους άλλους είπαν: "Εάν δεν ήταν κακοποιός θα στον φέρναμε εδώ;"
Και ο Πιλάτος τους είπε να τον πάρουν από εκεί και να τον δικάσουν σύμφωνα με τους δικούς τους νόμους.
Και ο Καϊάφας μαζί με τους Γραμματείς και Πρεσβυτέρους του Ναού του Σολομώντος, είπαν πως δεν μπορούν αυτοί να θανατώσουν κανέναν.
Είχε μπλέξει ο Πιλάτος από τις πονηριές τους και ξαναρώτησε τον Ιησού:" Είσαι εσύ ο βασιλιάς των Ιουδαίων;"
Και ο Ιησούς απάντησε: " Από μόνος σου τα λές αυτά ή άλλοι σου είπαν για μένα;"
Και ο Πιλάτος είπε: "Δεν είμαι Ιουδαίος. Το δικός σου έθνος και οι Αρχιερείς σε παρέδωσαν σ΄εμένα. Τι έκανες;"
Απάντησε ο Ιησούς: "Η βασιλεία μου δεν είναι από αυτόν τον κόσμο. Εάν από αυτόν τον κόσμο ήταν η δική μου βασιλεία, οι υπηρέτες μου αν υπήρχαν θα αγωνίζονταν να μη παραδοθώ στους Ιουδαίους. Τώρα η δική μου βασιλεία δεν είναι εδώ"
Ρωτάει ο Πιλάτος: "Λοιπόν είσαι εσύ βασιλιάς;"
Απαντάει ο Ιησούς:"Συ λέγεις ότι βασιλεύς ειμί. Εγώ εις τούτο γεγέννημαι και εις τούτο ελήλυθα εις τον κόσμον, ίνα μαρτυρήσω τη αληθεία. Πας ο ων εκ της αληθείας ακούει μου της φωνής"
Ρωτάει ο Πιλάτος: "Τι έστιν αλήθεια;"...
Είναι βαρετή αυτή η άνευ ουσίας και κατηγορίας δίκη για θέματα θρησκευτικά και βγαίνει πάλι έξω που ήταν ο Καϊάφας οι Γραμματείς και οι Πρεσβύτεροι του Ναού του Σολομώντος και τους λέει:"Εγώ δεν βρίσκω σε αυτόν καμιά αιτία".

ΕΣΕΙΣ μετά από τόσα χρόνια βρίσκετε; 

Τον μισούσαν τόσο πολύ, οι Αρχιερείς οι Γραμματείς και οι Πρεσβύτεροι, που τον καταδίκασαν σε θάνατο, τον περιφρόνησαν, τον απαξίωσαν, τον ταπείνωσαν, του έβαλαν στο κεφάλι αντί για στέμμα βασιλιάδων ένα στεφάνι αγκαθωτό και του έδωσαν για βασιλική ράβδο ένα καλάμι και τον έντυσαν με έναν κόκκινο χιτώνα και αντάλλαξαν την ποινή του με την θανατική ποινή του ληστή...Αυτή ήταν η συμπεριφορά των Αρχιερέων των Γραμματέων και Πρεσβυτέρων του Ναού του Σολομώντος που είχαν συγκεντρώσει τόσα πλούτη και είχαν κοσμική εξουσία επί γης! Αυτοί ήταν όμως Ιουδαίοι; Και τι θα πει Ιουδαίος; Από που προέρχονταν; 
Ας κάνουμε μια ανάλυση του ονόματος Ιουδαίοι= Ιου+δαιοι=Ιους(από το όνομα Ιώ γενική Ιούς και των απογόνων της και πιστών στο Δία). Ας ανατρέξουμε σε όλα τα αρχαία μυστήρια της Ιούς και του Δία που τελούνταν από το Βόσπορο έως όλα τα παράλια της Ασίας και μέσα στα ενδότερα αλλά και στην Αίγυπτο και Βαβυλώνα...Πως και τι πίστευαν εκείνη την εποχή και γιατί υπήρχε έχθρα με τους Σαμαρείτες και τις άλλες φυλές του Ισραήλ; Τους χώριζαν τα ιερά ή κάποια άλλα κληρονομικά απογόνων των υιών του Δαβίδ και του Σολομώντα;
Αλλά τι είναι ο Ιουδαϊσμός και τι σημαίνει η Παλαιά Διαθήκη που πίστευαν τότε και γιατί είχαν θυμώσει οι Αρχιερείς, οι Γραμματείς και οι Πρεσβύτεροι τόσο πολύ με τη γέννηση, την ύπαρξη, την διδασκαλία και την ύπαρξη του Ιησού; Τι ήταν αυτό που άκουσαν από τον  Ιησού Χριστό και δεν ήθελαν να ζήσει; Τι περιλαμβάνει η  Καινή Διαθήκη η οποία δημιουργήθηκε αργότερα;
Και γιατί οι Αρχιερείς, οι Γραμματείς και οι Πρεσβύτεροι με το ίδιο σχήμα (χρώμα ενδυμασίας, διοικητική ομάδα και τρόπο συμπεριφοράς), είναι μέσα στην Ορθοδοξία των Ελλήνων; Τι σχέση έχουν με τους Εβραίους του Ναού του Σολομώντος;
ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ!
Ας ευχηθούμε ΝΑ ΛΑΜΨΕΙ ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΙ ΟΛΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΠΙ ΓΗΣ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ ΟΛΗ Η ΑΝΘΡΩΠΌΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΣΑΛΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΑΓΑΖΑΚΙΑ ΤΟΥ!..
" Ο υψωθείς εν τω σταυρώ και του θανάτου λύσας την δύναμιν και εξαλείψας, ως Θεός, το καθ΄ ημών χειρόγραφον, Κύριε, ληστού την μετάνοιαν και ημίν παράσχου, μόνε φιλάνθρωπε, τοις πίστει λστρεύουσι, Χριστέ ο Θεός ημών και βοώσί σοι. Μνήσθητι και ημών, Σωτήρ, εν τη βασιλεία σου"
"Προσκυνούμεν τα Άγια Πάθη Σου Χριστέ
Δείξον ημίν και την Ανάστασιν"
Με φως και αγάπη
Νότα Κυμοθόη

© Nότα Κυμοθόη 


Δεν υπάρχουν σχόλια: