Nota Kimothoi© Nότα Κυμοθόη

Nota Kimothoi© Nότα Κυμοθόη
Νότα Κυμοθόη, απόσπασμα από Ποίησή μου με τον τίτλο "Ερατώ" "Παίξε ω Μούσα Ερατώ την άρπα την ανθρώπινη αυτήν οπού αγγίζει τις καρδιές των άκαρδων ανθρώπων που είπαν λόγια ερωτικά και λόγια της αγάπης"/Art Nota Kymothoe© Nότα Κυμοθόη

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Νότα Κυμοθόη " Αθήνα η πόλη μιας Θεάς"


Νότα Κυμοθόη
"Αθήνα η πόλη μιας Θεάς"
  Πόσα και πόσα βλέμματα και πέλματα ανθρώπων από άλλες χώρες έφτασαν και καταφθάνουν έως εδώ, γι΄ αυτήν την αρχαία ελληνική όψη του Παρθενώνα!!!
Δεν απαριθμούνται!!! 
    Κι όσοι εξ΄ Ελλήνων κι Ελληνίδων από άλλες χώρες έρχονται, ταπεινά δακρύζουν από μια ενδόμυχη χαρά απρόβλεπτη! 
Ελλάδα! Σύμβολο αεί! Η Θεά Αθηνά της Σοφίας και της Νίκης, η Παρθένος κόρη του πατέρα Θεών κι Ανθρώπων Ζευ! Ευγνωμονώ τη σύλληψη της αρχιτεκτονικής αυτής τέχνης και του αρχιτεκτονικού αυτού αρχαίου ελληνικού ρυθμού! Πόσο Μεγαλείο περικλείει όλο αυτό το εξαίσιο Έργο! 
     Είναι καιρός το Βρετανικό Μουσείο να φιλοτιμηθεί και να επιστρέψει πίσω όλα τα κλεμμένα Ιερά Γλυπτά του Ιερού Ναού της Θεάς Αθηνάς, οπού το τυχάρπαστος Έλγιν βάρβαρα αφαίρεσε! Ληστρικά, κι ακόμα τα κρατούν, δίχως "ίχνος" φιλότιμου οι πολιτισμένοι φίλοι μας της Μεγάλης Βρετανίας. 
Η λέξη "φιλότιμο" είναι γνήσια ελληνική και την έχουν όλοι όσοι είναι μορφωμένοι και ευγενείς! Γιατί ο ευγενής κατάγεται από καλή γενιά και όποιος κατάγεται από καλή γενιά δεν βλάπτει συνάνθρωπο, μήτε τον πολιτισμό άλλης χώρας!
Νότα Κυμοθόη Λογοτέχνης και Εικαστικός
Photography, art and poetry Kymothoe Nota©Νότα Κυμοθόη
Copyright ®Νότα Κυμοθόη

Δεν υπάρχουν σχόλια: